Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
13.07.2020 - Concurență: Comisia Europeană publică Raportul privind politica în domeniul concurenței pentru anul 2019
ED Targoviste

Comisia Europeană a publicat în 9 iulie, Raportul privind politica în domeniul concurenței pentru anul 2019, prezentând cele mai importante inițiative politice și legislative, precum și principalele decizii adoptate anul trecut.

În 2019, politica Comisiei în domeniul concurenței și măsurile de asigurare a respectării legislației au continuat să vizeze comportamente și măsuri anticoncurențiale pe piețe de o importanță semnificativă pentru cetățenii și întreprinderile din UE, precum sectorul telecomunicațiilor și cel digital, al energiei și mediului, serviciilor financiare, fiscalității, agriculturii și industriei alimentare, industriei prelucrătoare și sectorul transporturilor.

În 2019, pentru a se asigura că legislația în materie de concurență rămâne adecvată, Comisia s-a angajat, de asemenea, în exerciții ample de evaluare care vizează funcționalitatea normelor în materie de concurență. Revizuirile în desfășurare se referă la reglementările antitrust care vor expira în actualul mandat și la orientările aferente, la Comunicarea privind definirea pieței, la o serie de norme și îndrumări privind ajutoarele de stat, precum și la evaluarea anumitor aspecte ale controlului concentrărilor economice în UE.

Acest raport este valabil pentru anul 2019, așadar impactul pandemiei de coronavirus nu este acoperit. Textul integral (disponibil în RO &alte limbi), respectiv documentul de lucru al serviciilor Comisiei (disponibil în EN) pot fi accesate aici.

Persoane de contact pentru presă: 

Arianna Podesta – Tel. +32 229 87024

Maria Tsoni – Tel.: +32 229 90526


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană