Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
13.08.2020 - COVID-19: Comisia lansează noua versiune îmbunătățită a instrumentului SELFIE, menit să sprijine educația digitală și educația online
ED Targoviste

Comisia a lansat ieri, 13 iulie, o nouă versiune a SELFIE, un instrument care ajută școlile să valorifice la maximum tehnologiile digitale pentru predare și învățare. În contextul în care școlile încep să se redeschidă în întreaga Europă, instrumentul SELFIE a fost actualizat pentru a le ajuta să reflecteze asupra modului în care fac față învățării la distanță în timpul pandemiei de COVID-19 și să planifice următorul an școlar pe baza nevoilor elevilor și ale cadrelor didactice.

Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, responsabilă cu Centrul Comun de Cercetare, a declarat: „Pandemia de COVID-19 a provocat cea mai puternică perturbare a educației din istoria recentă a Europei, majoritatea activităților de predare și învățare fiind transferate în mediul online. Multe cadre didactice și mulți elevi au folosit acum pentru prima dată numai tehnologii digitale pentru a preda și a învăța.

Instrumentul SELFIE actualizat va ajuta școlile să reflecteze asupra modului în care gestionează situația și asupra măsurilor pe care le pot lua pentru a folosi în mod optim aceste tehnologii, astfel încât să maximizeze oportunitățile de învățare pentru copiii noștri.” Instrumentul SELFIE (Self-reflection on Effective Learning by Fostering the use of Innovative Educational Technologies) este gratuit, ușor de utilizat și poate fi adaptat. Orice școală interesată se poate înscrie pe platformă și poate să utilizeze instrumentul SELFIE.

Acesta colectează opinii anonime din partea elevilor, a cadrelor didactice și a directorilor unităților de învățământ pentru a prezenta o imagine sintetică a punctelor forte și a punctelor slabe ale școlii în ceea ce privește utilizarea tehnologiilor digitale. De la lansarea sa în 2018, peste 7 000 de școli și aproape 700 000 de utilizatori din 57 de țări au folosit instrumentul SELFIE. Acesta este disponibil în 31 de limbi, inclusiv în toate cele 24 de limbi ale UE. Instrumentul SELFIE se numără printre cele 11 acțiuni ale Planului de acțiune pentru educația digitală  al Comisiei Europene, care este în curs de actualizare în urma organizării unei consultări publice, pentru a trage învățăminte din criza provocată de pandemia de COVID-19 și pentru a sprijini educația și formarea prin transformarea digitală pe termen lung. Pentru informații suplimentare cu privire la această nouă versiune a instrumentului SELFIE, vă rugăm să consultați site-ul web al JRC.

Pentru informații suplimentare:

Susanne Conze – Tel.: + 32 229 80236

Veronica Favalli  – Tel.: + 32 229 87269


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană