Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
20.09.2020 - A început LinguaTEST, concursul online de cunoștințe lingvistice dedicat Zilei Europene a Limbilor
ED Targoviste

Reprezentanța Comisiei Europene în România organizează, între 14 și 30 septembrie 2020, concursul de cunoștințe lingvistice și de cultură generală pe site-ul www.linguatest.ro(link is external)

Testul online reprezintă o incursiune prin diversitatea lingvistică a Europei, prin intermediul a 30 de întrebări. Timpul maxim în care poate fi rezolvat este de 15 minute. Persoanele care vor obține cele mai mari punctaje vor participa la o tragere la sorți, în urma căreia pot câștiga premii.

Data: 

14/09/2020 - 30/09/2020

Concursul face parte din seria de acțiuni care marchează Ziua Europeană a Limbilor(link is external), sărbătorită în fiecare an începând din 2001 prin evenimente organizate în statele membre ale Uniunii Europene și ale Consiliului Europei(link is external).

În România, pe lângă concursul LinguaTEST, Reprezentanța Comisiei Europene organizează, împreună cu partenerii din EUNIC România, un radio quiz, eveniment oferit de Europa FM de luni până joi, la Clubul de seară și vineri la Clubul de weekend, în perioada 21-25 septembrie, între orele 18:00 și 21:00. Participanții pot câștiga, prin tragere la sorți, premii zilnice, precum și marele premiu, o tabletă.

De asemenea, începând din 26 septembrie (Ziua Europeană a Limbilor) și până pe 30 septembrie (Ziua Internațională a Traducerii), copiii și tinerii sunt invitați pe aplicația Kahoot să își pună în valoare cunoștințele și intuiția răspunzând la întrebări privind 10 limbi. Premiul cel mare este o tabletă.

În aceeași perioadă, în parteneriat cu Agenția Erasmus+ și Centrul Național eTwinning România, Reprezentanța Comisiei Europene organizează și LinguaFEST IX – 2020, constând într-o serie de evenimente la nivel local, prin care elevii și profesorii vorbesc despre necesitatea și despre bucuria accesului la mai multe limbi și culturi diferite. În cadrul LinguaFest IX se vor acorda și Certificatele Lingvistice Europene (European Language Label) proiectelor remarcabile în domeniul predării/învățării limbilor străine și educației lingvistice în general.

Ziua Europeană a Limbilor promovează multilingvismul și comunicarea interculturală și încurajează învățarea de noi limbi la orice vârstă, atât la școală, cât și în afara ei, concentrându-se anul acesta în mod deosebit pe importanța traducerii într-o lume a globalizării.

Urmăriți profilele noastre de Facebook (@reprezentanta.comisiei.europene.in.romania, @translatingforeurope) și Twitter (@RCERomania, @translatores), #EDLangs, #DiscoverTranslation, pentru a fi curent cu tot ce se întâmplă!


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană