Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
24.11.2020 - Comisia va pune la dispoziția spitalelor europene 200 de roboți pentru dezinfectare
ED Targoviste

În cadrul eforturilor sale continue de a combate răspândirea coronavirusului și de a pune echipamentele necesare la dispoziția statelor membre, Comisia a lansat achiziționarea a 200 de roboți pentru dezinfectare care vor fi livrați spitalelor din întreaga Europă. În ansamblu, un buget specific de până la 12 milioane de euro este disponibil prin Instrumentul de sprijin de urgență (ESI).

Spitalele din majoritatea statelor membre și-au exprimat nevoia și interesul de a primi acești roboți, care pot dezinfecta camerele standard pentru pacienți utilizând lumina ultravioletă, într-un timp scurt chiar și de numai 15 minute, contribuind astfel la prevenirea și reducerea răspândirii virusului. Procesul este controlat de un operator situat în afara spațiului care urmează să fie dezinfectat, pentru a se evita orice expunere la lumina UV.

Vicepreședinta executivă Margrethe Vestager a declarat: „Dezvoltarea de tehnologii poate crea vectori ai schimbării, un bun exemplu în acest sens fiind roboții pentru dezinfectare. Salut această acțiune menită să ajute spitalele noastre din Europa să reducă riscul de infectare — un pas important în combaterea răspândirii coronavirusului”.

Comisarul pentru piața internă, Thierry Bretona adăugat: „Europa rămâne rezilientă și solidară pe parcursul crizei actuale. De la repatrierea cetățenilor UE blocați în străinătate, până la creșterea producției de măști și asigurarea faptului că echipamentele medicale ajung la cei care au nevoie de ele din cadrul pieței unice, acționăm pentru a ne proteja cetățenii. În prezent, aducem roboți pentru dezinfectare în spitale, astfel încât cetățenii noștri să poată beneficia de această tehnologie care ar putea salva vieți.” Se preconizează că roboții vor fi livrați în următoarele săptămâni.

Persoane de contact pentru presă: Johannes Bahrke — Tel.: + 32 229 58615;

Charles Manoury — Tel.: + 32 229 13391;

Marietta Grammenou — Tel.: + 32 229 83583.


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană