Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
14.12.2020 - Comisia Europeană acționează rapid pentru a asigura adoptarea la timp a bugetului UE pentru anul 2021
ED Targoviste

În urma acordului obținut ieri, în cadrul Consiliului European, privind bugetul UE pe termen lung pentru perioada 2021-2027 și instrumentul temporar de redresare NextGenerationEU, Comisia Europeană a prezentat un al doilea proiect de buget pentru 2021.

Acesta este un pas procedural care reflectă pe deplin acordul politic informal la care s-a ajuns la 4 decembrie 2020 între Parlamentul European și Consiliu, sub coordonarea Comisiei. Proiectul de buget prevede angajamente în valoare de 164 de miliarde de euro și plăți în valoare de 166 de miliarde de euro.

Odată adoptat, acest buget — primul din cadrul financiar multianual 2021-2027 — îi va permite UE să mobilizeze fonduri publice semnificative care să asigure un răspuns continuu al UE la pandemia de coronavirus și la consecințele acesteia; să demareze o redresare durabilă și să protejeze și să creeze locuri de muncă. Astfel, vom putea începe să investim în viitor pentru a crea o Europă mai ecologică, mai digitală și mai rezilientă.

Referindu-se la propunere, comisarul Johannes Hahn, responsabil pentru buget, a declarat: Salut călduros faptul că ne îndreptăm către finalizarea bugetului UE pentru anul 2021. Odată adoptat, toți cetățenii UE vor beneficia de acest buget, care va constitui un sprijin direct pentru redresarea noastră comună, pentru cercetătorii, întreprinderile și fermierii noștri, dar și pentru regiuni și partenerii noștri externi. În etapa următoare, această propunere necesită aprobarea rapidă a Consiliului pentru ca Parlamentul European să voteze cu privire la aceasta în cadrul sesiunii sale plenare din perioada 14-17 decembrie(link is external). Acest lucru ar permite intrarea în vigoare a bugetului la 1 ianuarie 2021(link is external).

Persoane de contact pentru presă:

Balazs Ujvari — Tel.: +32 460 760296

Claire Joawn— Tel.: + 32 460 756859


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană