Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
21.10.2021 - Coronavirus: UE continuă să ofere asistență României
ED Targoviste

În urma unei solicitări de asistență din partea României, Comisia Europeană mobilizează asistență în vederea tratării numărului mare de pacienți cu COVID-19 din țară.   

Prin intermediul mecanismului de protecție civilă al UE, aceasta a furnizat 200 de concentratoare de oxigen din rezerva medicală strategică rescEU depozitată în Țările de Jos, 50 de concentratoare de oxigen provenind din Polonia și 5 200 de flacoane de anticorpi monoclonali din Italia.

În plus, 15 ventilatoare și 8 concentratoare de oxigen vor fi transportate din Danemarca în România prin intermediul acestui mecanism.

Comisarul pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarčič, a declarat:  UE este alături de România, întrucât COVID-19 continuă să reprezinte o amenințare la adresa vieții umane și pune o presiune extremă asupra sistemului de sănătate. Aș dori să le mulțumesc Danemarcei, Italiei, Poloniei și Țărilor de Jos pentru că au acordat rapid asistență României. România a fost un membru foarte activ al familiei de protecție civilă din UE, oferindu-le asistență altor țări pe toată durata pandemiei. Cele mai recente livrări către România demonstrează că solidaritatea UE funcționează în mod reciproc.

De la izbucnirea pandemiei, prin mecanismul de protecție civilă al UE s-a coordonat și cofinanțat livrarea a peste 190 de milioane de echipamente medicale și individuale de protecție, s-au consolidat spitalele cu personal medical suplimentar și s-au furnizat vaccinuri și alte echipamente esențiale în peste 55 de țări. În plus, UE a instituit o rezervă medicală strategică rescEU și un mecanism de distribuție în cadrul mecanismului de protecție civilă al UE.

Rezerva permite livrarea rapidă de echipamente medicale găzduite de Belgia, Danemarca, Germania, Grecia, Ungaria, România, Slovenia, Suedia și Țările de Jos.

Detalii

Data publicării

15 octombrie 2021

Date de contact

Balazs Ujvari

E-mail

balazs.ujvari@ec.europa.eu

Număr de telefon

+32 229 54578

Daniel Puglisi

E-mail
daniel.puglisi@ec.europa.eu
Număr de telefon
+32 229 69140


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană