Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
18.11.2021 - Împărtășește-ți ideile privind Anul european al tineretului!
ED Targoviste

În fiecare an, Uniunea Europeană pune accent pe o chestiune importantă. Ce-ai zice dacă 2022 ar fi Anul tineretului?

Chiar așa și este. 2022 va fi Anul european al tineretului! Dar nu poate fi anul tău, fără ideile tale. Ce ai vrea să facă UE pentru tine? Ce schimbări ți-ai dori să aducă această inițiativă în viața ta?

Ai șansa de a ne ajuta să pregătim Anul european al tineretului 2022 și viitorul Europei. Trimite-ne ideile tale (oricâte dorești) prin intermediul acestei cereri de propuneri.

Termen-limită: 17 noiembrie 2021

·       Politici pentru tineri

·       29 octombrie 2021, 00:00 până la 17 noiembrie 2021, 23:45

Informații practice

Când

vineri 29 octombrie 2021, 00:00 to miercuri 17 noiembrie 2021, 23:45

Limbi

română

Descriere

Anul european al tineretului

La ce se referă această cerere de propuneri deschisă?

Cererea se referă la Anul european al tineretului 2022, propus de președinta von der Leyen. Anul va include o serie de evenimente și activități pentru tineri. Ideea este de a stimula eforturile Uniunii Europene, ale statelor membre ale UE și ale autorităților regionale și locale de a recunoaște eforturile depuse de tineri în timpul pandemiei și de a sprijini și implica tineretul pe măsură ce ieșim din această pandemie.

Anul european al tineretului își propune:

·       să evidențieze modul în care trecerea la un viitor mai verde, mai digital și echitabil din punct de vedere social poate conduce la mai multe oportunități pentru tineri;

·       să încurajeze toți tinerii, în special pe cei cu mai puține oportunități, să devină cetățeni activi și implicați, precum și actori ai schimbării, inspirați de un sentiment european de apartenență;

·       să promoveze diferitele oportunități disponibile pentru tinerii din întreaga UE și, astfel, să sprijine dezvoltarea lor personală, socială și profesională într-o Uniune Europeană mai verde, mai digitală și mai favorabilă incluziunii.

 

De ce te întrebăm?

Dorim să includem tinerii în organizarea Anului european al tineretului. Acesta este motivul pentru care trebuie să aflăm care sunt așteptările, interesele și ideile tale, astfel încât să putem organiza diferite activități care să fie mai potrivite generațiilor mai tinere.


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană