Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
23.11.2021 - Siguranța rutieră: Comisia Europeană publică cifrele pentru 2020 privind accidentele rutiere, înainte de Ziua Mondială a Comemorării Victimelor Accidentelor Rutiere
ED TargovisteÎn perioada premergătoare Zilei Mondiale a Comemorării Victimelor Accidentelor Rutiere, care a fost duminica 21 noiembrie, Comisia Europeană a publicat în 18 noiembrie, statisticile finale privind siguranța rutieră pentru anul 2020.
 
În perioada premergătoare Zilei Mondiale a Comemorării Victimelor Accidentelor Rutiere, care va fi duminica aceasta, Comisia Europeană a publicat ieri, 18 noiembrie, statisticile finale privind siguranța rutieră pentru anul 2020, care arată că aproximativ 18.800 de persoane și-au pierdut viața într-un accident rutier anul trecut, ceea ce reprezintă o scădere anuală fără precedent, de 17 % față de 2019. În cazul României, în 2020, 1646 de persoane și-au pierdut viața într-un accident rutier, ceea ce reprezintă o scădere de 12% față de 2019.
Totuși, această scădere se datorează în mare parte impactului pandemiei de COVID-19, inclusiv consecințelor acesteia asupra mobilității. În pofida acestei scăderi considerabile, obiectivul de reducere cu 50 % a numărului de decese, care fusese stabilit pentru deceniul trecut, nu a fost atins.
Prin urmare, această cifră subliniază necesitatea ca toate părțile implicate să își intensifice eforturile pentru ca UE să își  atingă „viziunea zero”, adică zero decese și vătămări grave pe șosele până în 2050.
Raportul prezintă, de asemenea, o defalcare a numărului deceselor din UE în funcție de tipurile de utilizatori ai drumurilor și de vehiculele implicate în accidente. Rezultă că marea majoritate a deceselor survin în coliziuni care implică autoturisme și camioane și se subliniază necesitatea de a spori protecția utilizatorilor vulnerabili ai drumurilor, precum pietonii și bicicliștii.
Politicile europene evoluează deja în această direcție, noile măsuri de securitate obligatorii introduse de Regulamentul privind siguranța generală vizând în special aceste măsuri. În plus, utilizatorii vulnerabili ai drumurilor trebuie luați în considerare în mod sistematic atunci când țările aplică Directiva privind gestionarea siguranței infrastructurii rutiere. După publicarea statisticilor, ieri, s-au acordat premiile anuale pentru excelență în domeniul siguranței rutiere, pentru diversele contribuții ale comunității membrilor Cartei Europene a Siguranței Rutiere. Câștigătorul din partea României este Fundația Siguranța Auto Copii. Informații suplimentare sunt disponibile aici

Detalii

Data publicării

19 noiembrie 2021

Date de contact

Stefan De Keersmaecker

E-mail

stefan.de-keersmaecker@ec.europa.eu

Număr de telefon

+ 32 229 84680

Anna Wartberger

E-mail
anna.wartberger@ec.europa.eu
Număr de telefon
+ 32 229 82054


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană