Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
20.01.2022 - Viitorul Europei: Adunarea plenară a conferinței discută recomandările grupurilor de dezbatere ale cetățenilor
ED Targoviste

Adunarea plenară va trece în revistă cele 90 de recomandări ale grupurilor de dezbatere privind „Democrația europeană/Valori și drepturi, statul de drept, securitate” și „Schimbări climatice și mediu/Sănătate”, precum și recomandările conexe ale grupurilor naționale de dezbatere ale cetățenilor.

Cele două grupuri de dezbatere care și-au finalizat până acum recomandările au reunit fiecare câte 200 de europeni cu vârste diferite, din medii diverse, provenind din toate statele membre, care s-au întâlnit (față în față și la distanță) pentru a discuta și a adopta recomandări cu privire la provocările prezente și viitoare pe care le întâmpină Europa. Grupul de dezbatere privind „Democrația europeană/Valori și drepturi, statul de drept, securitate” a adoptat 39 de recomandări în cadrul sesiunii sale finale găzduite de Institutul Universitar European din Florența (Italia), în luna decembrie. Grupul care a dezbătut pe tema „Schimbări climatice și mediu/Sănătate” a fost găzduit în ianuarie de Colegiul Europei din Natolin și de orașul Varșovia (Polonia), unde a finalizat 51 de recomandări din domeniul său de competență. Aceste 90 de recomandări, împreună cu recomandările aferente ale grupurilor naționale de dezbatere ale cetățenilor, vor fi prezentate și discutate în cadrul următoarei adunări plenare a conferinței, care va avea loc în perioada 21-22 ianuarie, la sediul Parlamentului European de la Strasbourg (Franța)

Când: Vineri, 21 ianuarie - sâmbătă, 22 ianuarie 2022 (inclusiv reuniuni pregătitoare, grupuri de lucru și reuniuni ale grupurilor politice)

Unde: Parlamentul European de la Strasbourg, cu participare fizică și de la distanță

Deschiderea adunării plenare a conferinței va include, de asemenea, un omagiu adus președintelui Parlamentului European, David Sassoli, care s-a stins din viață la 11 ianuarie. Ordinea de zi completă este disponibilă aici.

Context

În cadrul adunării plenare a conferinței sunt dezbătute recomandările grupurilor de dezbatere ale cetățenilor europeni și cele ale grupurilor naționale, precum și contribuțiile colectate prin platforma digitală multilingvă, grupate pe teme, fără un rezultat prestabilit. Pe bază de consens, adunarea plenară își va prezenta propunerile Comitetului executiv, care va elabora un raport în deplină colaborare cu adunarea plenară și în condiții de maximă transparență. Grupurile de dezbatere au selectat 80 de cetățeni (20 din fiecare grup) pentru a le reprezenta în adunarea plenară a conferinței. Acești reprezentanți și-au preluat funcțiile în cadrul celei de-a doua sesiuni a adunării plenare din 23 octombrie de la Strasbourg. Puteți consulta mai multe informații despre componența, scopul și activitatea adunării plenare și puteți descărca toate documentele relevante pentru weekendul viitor pe pagina web a adunării plenare a conferinței.

Cele patru grupuri de dezbatere ale cetățenilor europeni constituie un proces condus de cetățeni și o piatră de temelie a Conferinței privind viitorul Europei. Deliberările lor iau în considerare contribuțiile cetățenilor colectate din întreaga Europă prin intermediul platformei digitale multilingve și al evenimentelor organizate în statele membre, susținute de prezentări ale unor cadre universitare importante și ale altor experți.

Toți europenii pot continua să contribuie la dezbatere prin intermediul platformei digitale multilingve.

LINKURI

Procesul Conferinței privind viitorul Europei

Calendarul Conferinței privind viitorul Europei

Fotografii, mate

Detalii

Data publicării

18 ianuarie 2022

Date de contact

Daniel FERRIE

Email

daniel.ferrie@ec.europa.eu

Phone number

+32 2 298 65 00

Sinéad MEEHAN - VAN DRUTEN

Email

sinead.meehan-van-druten@ec.europa.eu

Phone number

+ 32 2 298 40 94


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană