Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
21.02.2022 - Mass-media pro-Kremlin alimentează tensiunile în jurul Ucrainei | via EUvsDISINFO
ED Targoviste

Sursa articolului: https://euvsdisinfo.eu/ro/mass-media-pro-kremlin-alimenteaza-tensiunile…

 

Pe măsură ce eforturile diplomatice de a opri escaladarea agresivă de-a lungul frontierelor Ucrainei continuă, mass-media pro-Kremlin continuă să alimenteze tensiunile cu mesaje inflamatoare și înșelătoare, conform EUvsDISINFO.

Marea majoritate a acestora este adresată în primul rând audienței naționale ruse, căreia i se spune zilnic că OccidentulNATO și SUA amenință Rusia.

Sondaje efectuate de Centrul independent Levada(opens in a new tab) arată că majoritatea rușilor (aproximativ jumătate dintre respondenți) dau vina pe SUA și NATO pentru escaladarea actuală și doar aproximativ 4 % cred că este responsabilitatea conducerii ruse. După aproape opt ani de la anexarea ilegală a Crimeii și începerea agresiunii armate din Donbas, recunoașterea faptului că Kremlinul este, de fapt, cel care amenință Ucraina este o poziție marginală în Rusia.

Aceste atitudini sunt rodul muncii mass-mediei ruse controlate de stat, care a cultivat timp de ani de zile mitul unei Rusii „încercuite”, alimentând temerile (conform Levada(opens in a new tab), 56 % dintre ruși se tem de un război mondial) și denaturând în mod deliberat valorile, istoria și politicile Ucrainei, ale UE și ale NATO pentru milioane de ruși.

Articolul integral este disponibil aici: https://euvsdisinfo.eu/ro/mass-media-pro-kremlin-alimenteaza-tensiunile….


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană