Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
02.03.2022 - Comisarul european Ylva JOHANSSON: vizita în România
ED Targoviste

Comisarul european Ylva JOHANSSON, responsabil pentru afaceri interne, a efectuat o vizită la Suceava și la Bucureşti în data de 28 februarie 2022.

 

Înaltul oficial european s-a întâlnit cu dl. Klaus IOHANNIS, președintele României, cu dl. Nicolae CIUCĂ, prim-ministrul României, și cu dl. Lucian BODE, ministrul afacerilor interne. La Suceava, comisarul european a vizitat tabăra mobilă de asistență umanitară din zona PTF Siret și a susținut declarații de presă la Punctul de Trecere a Frontierei Siret. 

Comisarul european responsabil pentru afaceri interne, Ylva JOHANSSON, a declarat: „Cel mai important mesaj pe care vreau să îl transmit este: mulțumesc, România! Este foarte important pentru mine să mă aflu în România în aceste vremuri extrem de dificile, în care vedem cum războiul reapare în Europa. Am văzut cu ochii mei dovezi de solidaritate: cetățenii români de pe întreg teritoriul țării, societatea civilă și autoritățile române urează bun venit refugiaților ucraineni care vor să scape din calea războiului. Uniunea Europeană este pregătită să ofere sprijin!"

La București, înaltul oficial a efectuat inclusiv o vizită la Centrul Operațional de Coordonare al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, urmată de o conferință de presă. În cadrul vizitei sale, comisarul a participat și la o masă rotundă cu reprezentanți ai societății civile. 


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană