Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
02.03.2022 - Ucraina: UE coordonează asistența de urgență și intensifică ajutorul umanitar
ED Targoviste

Pe măsură ce situația umanitară din Ucraina se înrăutățește, iar țările învecinate primesc ucraineni care fug din țara lor, Comisia Europeană depune eforturi pentru a oferi asistență de urgență.

 

Comisia a anunțat că alocă o sumă suplimentară de 90 milioane EUR pentru programe de ajutor de urgență destinate civililor afectați de războiul din Ucraina, ca parte a unui apel urgent de ajutor din partea Organizației Națiunilor Unite. Finanțarea va ajuta persoane din Ucraina și Republica Moldova.

Acest nou ajutor umanitar al UE va consta în hrană, apă, asistență medicală, adăpost și va contribui la acoperirea nevoilor de bază ale acestor persoane.

De asemenea, Comisia coordonează furnizarea de asistență materială Ucrainei prin intermediul mecanismului de protecție civilă al UE, care include 8 milioane de produse de îngrijire medicală esențiale și asistență în materie de protecție civilă –  cu oferte, până în prezent, din partea a 20 de state membre: Austria, Belgia, Croația, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Italia, Irlanda, Letonia, Lituania, Malta, Polonia, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia și Țările de Jos.

Un prim convoi de camioane din Slovenia a sosit ieri în capitala Ucrainei, Kiev. Moldova a activat mecanismul pentru a-i sprijini pe cetățenii ucraineni care sosesc în țara lor. Austria, Franța și Țările de Jos au oferit deja sprijin de urgență Moldovei, cum ar fi adăposturi și asistență medicală. Comisia este în permanență în contact cu alte țări învecinate cu Ucraina și este pregătită să ofere asistență suplimentară, după cum s-a solicitat.

Comisarul pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarčič, a declarat: „Civilii plătesc cel mai mare preț în urma agresiunii militare ilegale a Rusiei împotriva Ucrainei. Războiul riscă strămutarea a milioane de ucraineni și duce la o creștere bruscă a nevoilor umanitare, în interiorul Ucrainei, dar și în țările învecinate în care ucrainenii caută siguranța. UE este pe deplin solidară cu poporul ucrainean, iar finanțarea noastră inițială le va permite partenerilor noștri umanitari să furnizeze asistența de urgență necesară. Îndemn întreaga comunitate internațională a donatorilor să răspundă, de asemenea, cu generozitate.”

Un comunicat de presă este disponibil online

Detalii

Data publicării

28 februarie 2022

Date de contact

Miriam Garcia Ferrer

Email

miriam.garcia-ferrer@ec.europa.eu

Phone number

+32 2 299 90 75

Daniel Puglisi

Email

daniel.puglisi@ec.europa.eu

Phone number

+32 2 296 91 40


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană