Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
10.04.2022 - Susținem Ucraina: mobilizare în plină desfășurare pentru fonduri și sprijin în favoarea ucrainenilor
ED Targoviste

Susținem Ucraina: mobilizare în plină desfășurare pentru fonduri și sprijin în favoarea ucrainenilor

 

Cu 2 zile înainte de evenimentul mondial de strângere de fonduri „Susținem Ucraina”, convocat în comun de președinta von der Leyen și de prim-ministrul Canadei, Justin Trudeau, eforturile de mobilizare și informare pentru a asigura fonduri și donații în natură pentru poporul ucrainean sunt în plină desfășurare.

Comisia Europeană și Guvernul Canadei, în parteneriat cu organizația internațională de susținere și promovare Global Citizen, fac apel către guverne, întreprinderile private și cetățeni să contribuie la acest efort de solidaritate la nivel mondial.

Finanțarea și alte tipuri de sprijin colectate la 9 aprilie vor servi la satisfacerea nevoilor persoanelor strămutate în interiorul Ucrainei și ale celor care au fugit din calea invaziei rusești.

În special:

·       Pentru cele 4 milioane de persoane aflate deja în căutare de adăpost în UE și pentru cele care, probabil, urmează să sosească: fondurile vor fi utilizate pentru a răspunde nevoilor lor pe termen scurt și mediu în statele membre ale UE, de la alimente, locuințe și asistență medicală la educație și locuri de muncă pentru aceste persoane.

·       Finanțarea și donațiile le vor furniza asistență umanitară vitală celor 6,5 milioane de oameni, dintre care 2,5 milioane de copii, care au fost nevoiți să-și lase în urmă casele, dar au rămas în Ucraina, și sunt acum strămutați în interiorul țării.

Angajamentele vor fi anunțate în cadrul unei mese rotunde convocate de președinta von der Leyen și de prim-ministrul Trudeau sâmbătă, 9 aprilie, între orele 15:00 și 16:00 CET. În semn de recunoaștere a rolului esențial al Poloniei în sprijinirea persoanelor care s-au refugiat din calea invaziei Ucrainei, evenimentul donatorilor „Susținem Ucraina” va avea loc la Varșovia.

La eveniment vor participa, alături de președinta von der Leyen, președintele Poloniei, Andrzej Duda, și prim-ministrul Trudeau, acesta din urmă – de la distanță.

Mai sunt invitați să participe refugiați și reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale locale implicate în ajutorarea refugiaților.

 

Cum se contribuie

Guvernele și întreprinderile private sunt invitate să contacteze Comisia Europeană pentru a efectua o contribuție financiară: NEAR-SGUA-UKRAINE-CLEARING-HOUSE@ec.europa.eu

De asemenea, Comisia Europeană a creat un sistem de direcționare a donațiilor în natură din partea sectorului privat către Ucraina, Moldova și statele membre ale UE învecinate, pentru a răspunde nevoilor persoanelor strămutate în interiorul țării și ale refugiaților.

Comisia Europeană va coordona furnizarea donațiilor în natură pe scară largă de produse vitale: medicamente, vaccinuri, echipamente medicale, corturi, paturi și pături de urgență.

Întreprinderile care doresc să facă donații în natură sunt invitate să contacteze Comisia Europeană prin e-mail: ECHO-private-donations@ec.europa.eu

În cele din urmă, persoanele fizice pot contribui financiar prin intermediul platformei GlobalGiving a organizației Global Citizen.

 

Context

Evenimentul online de strângere de fonduri „Susținem Ucraina” va încheia o campanie mai amplă, lansată pe platformele de comunicare socială, sâmbătă, 26 martie, de Comisia Europeană și guvernul Canadei, în parteneriat cu organizația Global Citizen. 

Campania răspunde unei cereri de sprijin lansate de președintele Ucrainei, Volodîmîr Zelenski. Scopul campaniei este de a colecta fonduri și de a obține alte tipuri de sprijin, pentru a răspunde nevoilor persoanelor strămutate în interiorul Ucrainei.

În semn de recunoaștere a rolului esențial al Poloniei în sprijinirea persoanelor care s-au refugiat din calea invaziei Ucrainei, evenimentul donatorilor „Susținem Ucraina” va avea loc la Varșovia.

La eveniment vor participa, alături de președinta von der Leyen, președintele Poloniei, Andrzej Duda, și prim-ministrul Trudeau, acesta din urmă – de la distanță.

La rândul său, președintele Zelenski a fost invitat să participe de la distanță.

În prezent, 6,5 milioane de persoane sunt strămutate în interiorul Ucrainei. La aceste se adaugă cele peste 4 milioane de refugiați găzduiți de Uniunea Europeană. Polonia găzduiește peste 2,5 milioane de refugiați și joacă un rol important de platformă umanitară, trimițând în Ucraina ajutoare provenite din întreaga Europă.

 

Pentru informații suplimentare

Campania „Susținem Ucraina”

UE rămâne alături de Ucraina

Răspunsul Canadei la invadarea Ucrainei de către Rusia

Sprijin pentru Ucraina – site-ul web al guvernului polonez

Detalii

Data publicării

7 aprilie 2022

Date de contact

Quentin Cortes

Email

quentin.cortes@ec.europa.eu

Phone number

+32 2 291 32 83


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană