Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
23.05.2022 - Solidaritatea cu Ucraina: Comisia va furniza 248 milioane EUR pentru a sprijini statele membre care îi primesc pe cei care fug din calea războiului
ED Targoviste

La 18 mai, Comisia a decis să pună 248 milioane EUR la dispoziția României și altor 4 state membre care au fost cele mai afectate la începutul războiului și care găzduiesc un număr mare de refugiați.

 

Astăzi, 18 mai, Comisia a decis să pună 248 milioane EUR la dispoziția unui număr de 5 state membre care au fost cele mai afectate la începutul războiului și care găzduiesc un număr mare de refugiați, pentru a sprijini sistemele acestora de primire și de gestionare a frontierelor.

Decizia se succedă evenimentului mondial de strângere de fonduri din 9 aprilie, intitulat „Susținem Ucraina”, în cadrul căruia Comisia s-a angajat să sprijine, cu până la 400 milioane EUR, refugiații care ajung din Ucraina în cele mai afectate state membre.

Polonia, România, Ungaria, Slovacia și Cehia vor primi această asistență de urgență din fondurile pentru afaceri interne. Statele membre pot utiliza aceste fonduri pentru a le oferi asistență imediată, de exemplu alimente, transport și cazare temporară, persoanelor care fug din calea invaziei neprovocate a Ucrainei de către Rusia și pentru a-și spori capacitatea de a gestiona frontierele externe ale UE.

Organizațiile societății civile și autoritățile locale și regionale joacă, de asemenea, un rol esențial în furnizarea de asistență și, prin urmare, statele membre vor trebui să se asigure că și acestea au acces la această finanțare de urgență. Pentru a se asigura că plățile se efectuează rapid, fără o sarcină administrativă considerabilă, Comisia va elibera fondurile mai degrabă pe baza rezultatelor obținute, decât pe baza costurilor reale. 

Pentru sprijini în continuare nevoile inițiale de primire pe măsură ce acestea evoluează, Comisia va pune la dispoziție restul de 152 milioane EUR după ce va obține acordul autorității bugetare. 

Detalii

Data publicării

18 mai 2022

Date de contact

Nume

Anitta Hipper

Email

anitta.hipper@ec.europa.eu

Phone number

+ 32 229 85691

Nume

Ciara Bottomley

Email

ciara.bottomley@ec.europa.eu

Phone number

+ 32 229 69971

Nume

Isabel Otero Barderas

Email

isabel.otero-barderas1@ext.ec.europa.eu

Phone number

+ 32 229 66925


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană