Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
28.06.2018 - Preluarea Farmexim și HelpNet de către Phoenix, aprobată
ED Targoviste

Achiziția companiilor Farmexim SA și HelpNet Farma SA, ambele din România, de către Phoenix PIB Austria Beteiligungs GmbH a fost aprobată luni, 25 iunie, de Comisia Europeană, în baza prevederilor Regulamentului UE privind concentrările economice.

Comisia a concluzionat că achiziția propusă nu ar ridica probleme de concurență, având în vedere cotele de piață combinate moderate ale comnpaniilor în cauză. Tranzacția a fost examinată în cadrul procedurii simplificate de evaluare a concentrărilor economice.

Farmexim activează în domeniul vânzării en-gros de produse farmaceutice în România, iar HelpNet operează un lanț de farmacii în România.

Phoenix este un angrosist farmaceutic, comerciant cu amănuntul și furnizor de servicii farmaceutice. Principalele sale piețe sunt Lituania și Germania, iar o dată cu această tranzacție și-a consolidat prezența și în România.

Mai multe informații sunt disponibile în pagina dedicată politicii din domeniul concurenței și în registrul public, la cazul cu numărul M.8922.

 

Persoane de contact pentru presă:

Ricardo Cardoso – Tel.: +32 229 80100

Maria Sarantopoulou - Tel.: +32 229 13740

Întrebări din partea publicului larg:

Europe Direct la numărul de telefon 00 800 67 89 10 11 sau prin email


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană