Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
28.06.2018 - UE vs SUA în comerțul internațional
ED Targoviste

Începând cu 22 iunie, au intrat în vigoare o serie de măsuri de reechilibrare, adoptate de Comisia Europeană drept răspuns la taxele impuse de SUA pentru oțel și aluminiu. Sunt vizate importuri din SUA în valoare de 2,8 miliarde de euro, ce includ produse din oțel și aluminiu, produse agricole și o combinație de alte produse ce vor fi supuse unei taxe suplimentare la frontierele UE. Prin aceste măsuri, Uniunea își exercită drepturile ce îi revin în temeiul regulilor Organizației Mondiale a Comerțului (OMC).

Comisarul pentru comerț, Cecilia Malmström, a declarat: „Nu ne doream să ajungem în această poziție, însă decizia unilaterală și nejustificată a SUA de a impune taxe la oțelul și aluminiul din UE nu ne-a dat de ales. Încălcarea regulilor comerțului internațional, pe care le-am elaborat de-a lungul anilor împreună cu partenerii noștri americani, necesită o reacție din partea noastră. Răspunsul nostru este cumpănit, proporțional și în deplină conformitate cu regulile OMC. Evident, dacă SUA renunță la taxele sale, vom renunța și noi la măsurile adoptate.” Măsurile de reechilibrare ale UE se vor menține în vigoare atâta timp cât SUA își aplică propriile măsuri, în conformitate cu Acordul OMC privind măsurile de salvgardare și cu legislația UE. Statele membre ale UE și-au exprimat sprijinul unanim față de această abordare.

Context

Pachetul de măsuri face parte din răspunsul Comisiei Europene la decizia SUA pe subiect, el incluzând lansarea, la 1 iunie, a unei proceduri împotriva SUA în cadrul OMC și măsuri de salvgardare menite a proteja piața europeană împotriva perturbărilor. De asemenea, Comisia a instituit un sistem de supraveghere a importurilor de aluminiu pentru a fi pregătită în cazul în care vor fi necesare măsuri în acest sector.

 Persoane de contact pentru presă:

Daniel ROSARIO (+ 32 2 295 61 85)

Kinga MALINOWSKA (+32 2 2 295 13 83)

Întrebări din partea publicului larg:

Europe Direct la numărul de telefon email

 Pagini utile

Comunicat de presă integral

Lista produselor pentru reechilibrare

Reacția Comisiei din 1 iunie, după impunerea taxelor de către SUA


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană