Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
05.07.2018 - Corina Crețu: Politica de coeziune va continua să sprijine eforturile de transformare a regiunilor în locuri atractive pentru muncă și investiții
ED Targoviste

Comisia Europeană și Banca Mondială au publicat marți, 3 iulie, un nou raport(link is external) intitulat "Antreprenoriatul în Uniunea Europeană", în care sunt evaluate aspectele ce sprijină sau împiedică antreprenorii să își deschidă și extindă o afacere în 25 de orașe din Croația, Cehia, Portugalia și Slovacia. Acesta identifică soluții pentru îmbunătățirea mediului de afaceri la nivel local, precum și pentru economisirea de timp și bani de către companii în cinci domenii-cheie: deschiderea unei afaceri; gestionarea permiselor de construcție; punerea în practică a contractelor; alimentarea cu energie electrică; și înregistrarea drepturilor de proprietate.

"Raportul arată modul în care viața mediului de afaceri și a antreprenorilor poate deveni mai ușoară. Viitoarea politică de coeziune va continua să sprijine eforturile statelor membre pentru a transforma regiunile în locuri cât mai atractive pentru muncă și investiții", a declarat comisarul european pentru politică regională Corina Crețu înaintea lansării raportului.

Comisia Europeană conlucrează strâns cu autoritățile naționale și regionale, în cadrul politicii de coeziune, pentru a îmbunătăți modul în care acestea investesc fondurile UE și realizarea condițiilor necesare pentru creștere economică și crearea de noi locuri de muncă. În cadrul inițiativei de sprijinire a regiunilor rămase în urmă, în parteneriat cu Banca Mondială, Comisia oferă asistență personalizată unui număr de regiuni cu creștere economică și venituri reduse pentru a gestiona reforme structurale care să ajute investițiile UE și naționale să își folosească la maximum potențialul și să atragă mai mult capital privat.

Raportul este a doua publicație dintr-o serie ce analizează mediul de afaceri din UE, marea majoritatea a statelor membre urmând a fi subiectul unor astfel de evaluări.  

 Persoane de contact pentru presă:

Johannes Bahrke – Tel.: +32 229 58615

Sophie Dupin de Saint-Cyr – Tel.: +32 229 56169

 Pagini utile

Comunicat de presă al Băncii Mondiale(link is external)


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană