Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
03.10.2018 - Finanțare de 20 milioane euro pentru afacerile inovatoare din România, Bulgaria și Letonia
ED Targoviste

Comisia Europeană a semnat vineri, 28 septembrie, două acorduri cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) privind un pachet cuprinzător de finanțare, consultanță și măsuri care să promoveze tehnologiile verzi. În valoare de 20 milioane euro, programul-pilot vine în sprijinul IMM-urilor și a companiilor cu capitalizare medie.

Comisarul european Carlos Moedas, responsabil pentru cercetare, știință și inovare, a declarat: "Acest nou parteneriat cu BERD, care ne încântă, ne permite să contribuim la finanțarea inovației în IMM-uri din țări deficitare în ce privește investițiile în domeniul inovării. Eforturile noastre comune vor da un impuls economiilor Letoniei, României și Bulgariei pentru competitivitate și creștere."

Programul include două acorduri, prin care vor fi acordate granturi prin programul european pentru cercetare și inovare, Orizont 2020:

·        un acord în valoare de 12,5 milioane €, prin care companiile inovatoare din România vor fi ajutate să devină mai competitive;

·        un acord în valoare de 7,5 milioane €, pentru servicii de consultanță în ce privește inovarea și pregătirea companiilor pentru finanțarea directă oferită de BERD.

Context

Până în prezent, România a obținut finanțări în valoare de 7,8 miliarde euro prin BERD, respectiv aproape 120 milioane euro prin Orizont 2020.

Pagini utile

Comunicat de presă BERD(link is external)

Programul Orizont 2020


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană