Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
09.10.2018 - Președintele Juncker și comisarul Crețu participă luni la deschiderea oficială a Săptămânii europene a regiunilor și orașelor, la Bruxelles
ED Targoviste

Președintele Comisiei Europene Jean-Claude JUNCKER, împreună cu comisarul european pentru politică regională Corina CREȚU, cu președintele Comitetului regiunilor Karl-Heinz Lambertz și cu vicepreședintele Parlamentului European Pavel Telička, vor participa luni, 8 octombrie, începând cu orele 14.30, la sesiunea de deschidere a Săptămânii europene a regiunilor și orașelor, ediția 2018.

 „Această ediție a Săptămânii europene a regiunilor și orașelor este una specială, fiind dedicată propunerii Comisiei Europene privind politica de coeziune pentru perioada 2021-2027. Sunt mândră de realizarea noastră: o politică radical modernizată, mai flexibilă și simplificată. Aștept cu deosebit interes să ascult opiniile celor ce își dedică activitatea implementării cu succes a acestei politici în toate regiunile Uniunii Europene”, a declarat comisarul Corina CREȚU înaintea evenimentului.

De luni, 8 octombrie, și până joi, 11 octombrie, 6.000 de participanți – factori de decizie și experți de la nivel local, regional, național și european - se vor reuni la Bruxelles pentru a dezbate și schimba opinii într-un cadru ce a devenit, de-a lungul timpului, "evenimentul" anual dedicat politicii de coeziune pe plan european. Peste 600 de vorbitori și 200 de jurnaliști vor participa la peste 150 de ateliere de lucru în cadrul acestei ediții a Săptămânii europene a regiunilor și orașelor, consacrată politicii de coeziune post-2020.

Printre manifestările de importanță majoră ale Săptămânii se numără ceremonia anuală de decernare a premiilor RegioStars, în seara zilei de 9 octombrie, și anunțarea laureaților celui de-al treilea apel de propuneri de proiecte pentru Acțiuni urbane inovatoare, în data de 10 octombrie. Sesiunea de deschidere la care participă președintele JUNCKER va fi transmisă în direct, iar jurnaliștii acreditați sunt invitați să participe la programul media al Săptămânii, ce va avea loc la "Square" (Bruxelles 1000, aproape de Gara Centrală).

 Persoane de contact pentru presă:

Johannes Bahrke – tel.: +32 229 58615

Sophie Dupin de Saint-Cyr – tel.: +32 229 56169


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană