Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
29.10.2018 - Atelier privind Coordonarea Europeană a Resurselor Lingvistice
ED Targoviste

Institutul European din România organizează Al doilea atelier ELRC ("Coordonarea Europeană a Resurselor Lingvistice"/European Language Resource Coordination), joi 1 noiembrie 2018, la sediul Reprezentanței Comisiei Europene în România (Sala Titulescu), str. Vasile Lascăr, nr. 31, sector 2, București.

Data: 

01/11/2018 - 09:30 - 15:30

Locul: Reprezentanța Comisiei Europene în România

Comisia Europeană a lansat ELRC pentru a depăși una dintre principalele probleme în realizarea unei piețe digitale unice reale în Europa – bariera lingvistică cu care se confruntă zilnic serviciile publice, ministerele și cetățenii.

Obiectivul ELRC este de a aduna date pentru Platforma de Traducere Automată (CEF AT) pe care Comisia o dezvoltă în cadrul Mecanismului pentru Interconectarea Europei (MIE), care cuprinde toate statele membre ale UE, plus Islanda și Norvegia. Aceste resurse lingvistice vor fi folosite la adaptarea eTranslation, serviciul de traducere automatizată din cadrul Platformei de Traducere Automată MIE a Comisiei Europene.

Scopul general este de a permite comunicarea multilingvă în cadrul și între serviciile publice și de a se asigura că cetățenii europeni pot accesa infrastructurile de servicii digitale (DSI – Digital Service Infrastructures) în propria limbă, oricând și oriunde.

Factori de decizie și experți din instituțiile publice care lucrează cu date multilingve sau care sunt implicați în realizarea Pieței Unice Digitale, dar și reprezentanți ai mediului de afaceri, societății civile sau ai mediului academic sunt invitați să participe la eveniment. Participarea este gratuită și necesită, în prealabil, înscrierea prin completarea formularului online(link is external).

Agenda evenimentului poate fi consultată aici(link is external).

 Mai multe informații: Institutul European din România(link is external) sau

Coordonarea Europeană a Resurselor Lingvistice


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană