Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
06.11.2018 - Finanțare europeană pentru un sistem de detectare a cancerului, la Cluj
ED Targoviste

Un proiect din România a fost selectat pentru cea mai recentă rundă de finanțare prin Instrumentul pentru IMM-uri (parte a programului Orizont 2020), care include în total 246 proiecte din 24 de țări. Finanțarea de 50.000 euro va sprijini Artificial Intelligence Expert (AIE) din Cluj-Napoca să dezvolte un sistem bazat pe inteligență artificială, pentru detectarea cancerului în formă incipientă.

Fondurile alocate vor ajuta AIE în primele demersuri, precum stabilirea de parteneriate, efectuarea de studii sau stabilirea unei strategii optime de afaceri pentru a aduce pe piață produsul final - AI-MICADIS - și a asigura astfel succesul acestui proiect.

Cele 246 de proiecte vor primi o finanțare totală de 12,2 milioane de euro, prin intermediul programului Orizont 2020, pentru a accelera dezvoltarea lor și a lansa mai rapid pe piață soluțiile inovatoare pe care le propun.

Majoritatea companiilor selectate pentru finanțare sunt din următoarele sectoare: tehnologie informațională și de comunicații (TIC), sănătate și inginerie. Cele mai multe sunt din Spania (33), Italia (28) și Elveția (23). Proiectele vizează o gamă variată de domenii, de la sisteme de reducere a noxelor la vehicule comerciale, soluții de reciclare a materialelor lemnoase sau de exploatare a datelor digitale, la securitatea cibernetică și, nu în ultimul rând, tratarea cancerului.

În total, Comisia Europeană a primit 2.111 propuneri în cadrul apelului de proiecte încheiat în luna septembrie 2018. Următorul apel prin Instrumentul pentru IMM-uri (Faza 1) este deschis până la data de 7 noiembrie 2019.

Pagini utile

Comunicat de presă integral

Informații despre proiectul din România(link is external)

Lista proiectelor selectate pentru finanțare (pdf)

Instrumente de finanțare ale Consiliului European al Inovării (EIC)


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană