Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
12.04.2019 - Viitorii jurnaliști au șansa de a câștiga experiență în domeniul afacerilor europene
ED Targoviste

Începând de luni, 8 aprilie, studenții la jurnalism sunt invitați să se înscrie în programul #TineretPentruRegiuni(link is external) (Youth4Regions), ediția 2019. Prin trimiterea celor mai bune materiale scrise sau în imagini despre un proiect cu finanțare europeană, tinerii jurnaliști în devenire ar putea câștiga o excursie la Bruxelles pentru a relata de la Săptămâna europeană a orașelor și regiunilor, ediția 2019. Acest eveniment major va avea loc în luna octombrie, în capitala Belgiei, și va reuni numeroși lideri politici europeni, naționali și locali, precum și jurnaliști din întreaga Europă.

“Programul reprezintă o ocazie unică pentru tinerii jurnaliști de a câștiga experiență și de a învăța despre politicile europene, în special despre politica de coeziune. Aceasta din urmă este una dintre politicile UE cele mai vizibile, implementată astfel încât să aducă cele mai mari beneficii fiecărui cetățean. Sper din tot sufletul ca acest program de formare să inspire tinerii jurnaliști în a scrie despre proiectele cu finanțare europeană și despre modul în care UE acționează pentru a îmbunătăți viața cotidiană a cetățenilor săi, la fața locului", a declarat comisarul european Corina Crețu în legătură cu lansarea programului. 

Câștigătorii vor avea posibilitatea, în toamnă, la Bruxelles, de a participa la cursuri de formare cu jurnaliști profesioniști, vor vizita instituțiile UE, iar materialele realizate de aceștia despre Săptămâna europeană vor fi publicate în revista Panorama a Direcției Generale pentru Politică Regională și Urbană (DG Regio).

Programul este deschis participării studenților din statele membre UE, precum și din țările candidate și din vecinătatea Uniunii Europene. 33 de tinere și tineri vor fi selectați pentru a lua parte în acest program. Perioada de înscriere se va încheia în data de 15 iulie 2019.

Persoane de contact pentru presă:

Christian SPAHR, tel.: +32 2 2950055

Sophie DUPIN DE SAINT-CYR, tel.: +32 2 29 56169


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană