Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
24.08.2019 - Instrumente de bază în vederea dezvoltării abilităţilor şi deprinderilor practice pentru viaţă la copii și tineri
ED Targoviste

Societatea în care trăim este în continuă schimbare, iar noi trebuie să fim pregătiți pentru orice provocare. Tehnologia a pătruns în toate domeniile existenței noastre, iar cetățenii de toate vârstele sunt din ce în ce mai fascinați de lumea virtuală. În aceste condiții, uităm să ne bucurăm de lucrurile cu adevărat importante, iar lipsa comunicării dintre copii și părinți duce la adevărate „prăpăstii între generații”.

Lipsa interesului copiilor și adolescenților pentru educație, precum și dezinteresul părinților și neimplicarea lor în situația școlară a elevilor sunt o parte dintre motivele pentru care tinerii devin NEET. În ciuda eforturilor autorităților, instituțiilor de învățământ și ale reprezentanților societății civile, fenomenul este în creștere atât în România, cât și la nivel european.

Proiectul Erasmus+ KA2 NEET – Not in Education, Employment or Training, a challenge for Europe își propune să trateze problematica tinerilor NEET prin diferite metode, inclusiv creșterea gradului de implicare al părinților în activitatea școlară a copiilor. Pentru a promova importanța comunicării dintre generații și a oferi niște exemple de bună practică în domeniul rezolvării conflictelor dintre părinți și copii, Școala Gimnazială „Matei Basarab”, în parteneriat cu Asociația „Tineri pentru Europa de Mâine” și Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște din cadrul Bibliotecii Judeţene Ion Heliade Rădulescu Dâmboviţa organizează în data de 26 august 2019 o activitate care reunește elevi, cadre didactice și părinți din grupul țintă al proiectului menționat.

Evenimentul se va desfășura la sediul centrului EUROPE DIRECT Târgoviște – sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița începând cu ora 10:00. În cadrul inițiativei, copiii și adulții vor participa la activități cu scop și obiective de învățare bine definite:

  • Dezvoltarea abilităților de comunicare și adaptare la o societate în continuă schimbare
  • Dezvoltarea abilităților de viață și promovarea respectului pentru drepturile omului și libertățile fundamentale, a cetățeniei active, a democrației, dreptății sociale, respectării, înțelegerii și valorizării diversității culturale, prin dezvoltarea de atitudini și comportamente la copii și tineri prin activități practice de educație nonformală
  • Identificarea exemplelor de bună practică ale părinților către alți părinți care se confruntă cu probleme cu propriul copil
  • Identificarea și prevenirea situațiilor care conduc spre NEETs.

Proiectul NEET – Not in Education, Employment or Training, a challenge for Europe este un parteneriat strategic între autorități publice, instituții de învățământ și ONG-uri din 4 tări europene: Marea Britanie, Suedia, Finlanda și România. La nivel european, proiectul este coordonat de către County Council din Cardiff, UK, iar la nivel local de către Inspectoratul Școlar Județean Dâmboviţa.

Agenda evenimentului poate fi consultată în pagina următoare. Vă aşteptăm alături de noi luni, 26 august, 2019, începând cu ora 10:00, la sediul Centrului EUROPE DIRECT Târgoviște – sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița !

 

AGENDA ACTIVITĂŢII

 

·       10.00 – 11.30 – WORKSHOP (Activitati de comunicare si lucru in echipa - parinti – elevi – cadre didactice).

·       11.30 – 12.30 –WORLD CAFÉ (Ghidul parintilor pentru parinti):

 

-        Profilul angajatorului eficient / Profilul angajatului eficient

-        Abilitati cheie ale absolventului intr-o societate in continua schimbare

-        Scoala de astazi – asteptari, temeri

-        Idei pentru viitori antreprenori

-        Provocari pentru parinti in educarea copiilor – studiu de caz

 

·       12.30 – 13.00 – Evaluarea activităţii.


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană