Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
01.07.2020 - Coronavirus: aproape 1.500 de inovatori răspund inițiativei de răspuns la criză a Institutului European de Inovare și Tehnologie
ED Targoviste

Aproape 1.500 de inovatori din 42 de țări (inclusiv cele 27 de state membre ale UE) s-au înscris în inițiativa de răspuns la criză, în valoare de 60 milioane de euro, a Institutului European de Inovare și Tehnologie (EIT)lansată în data de 14 mai pentru a combate criza de COVID-19. Consiliul de conducere al EIT aprobat finanțarea celor opt Comunități de cunoaștere și inovare (KIC), care acum se vor asigura că sprijinul va ajunge rapid la solicitanții selectați.

Comisara pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, Mariya Gabriel, a declarat: „Această acțiune a EIT face parte din răspunsul global/cuprinzător al UE la criza de COVID-19, incluzând un sprijin substanțial pentru inovare. Mă bucur să văd mobilizarea eficientă a tuturor instrumentelor UE pe care le avem la dispoziție. Datorită finanțării EIT, sute de inovatori și companii vor avea posibilitatea de a participa la efortul colectiv depus pentru a depăși această criză și a ne reconstrui durabil economia.”

60% din fondurile EIT pentru răspuns la criză vor fi acordate unor întreprinderi nou-înființate, întreprinderi cu creștere rapidă și IMM-uri deosebit de inovatoare, ca parte a „Instrumentului de susținere a riscurilor”, iar  40% unor proiecte inovatoare din cadrul „Proiectelor de răspuns la pandemie”. Toate activitățile de răspuns la criză ale EIT vor fi finalizate până la sfârșitul anului 2020. În săptămânile următoare se vor publica mai multe detalii despre proiectele care vor fi finanțate. Mai multe informații sunt disponibile în comunicatul de presă al EIT.

Pentru mai multe informații:

Susanne Conze — Tel.: + 32 229 80236


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană