Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
23.07.2020 - Răspunsul mondial la coronavirus: UE sprijină cercetarea în domeniul vaccinurilor cu o sumă suplimentară de 100 de milioane de euro
ED Targoviste

Comisia va cofinanța, cu 100 de milioane de euro, o cerere de propuneri lansată de Coaliția pentru inovare în domeniul pregătirii în eventualitatea apariției unei epidemii(link is external) (CEPI) pentru a sprijini dezvoltarea rapidă de vaccinuri împotriva coronavirusului. Sprijinul UE face parte din angajamentul Comisiei de a investi 1 miliard de euro din programul Orizont 2020, programul UE pentru cercetare și inovare. Cercetarea și inovarea sunt necesare urgent pentru a dezvolta teste de diagnosticare, tratamente, vaccinuri și alte instrumente de prevenire care să combată răspândirea coronavirusului.

Comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, Mariya Gabriel, a declarat: „Avem nevoie de tratamente și vaccinuri eficiente pentru a elimina pericolul cauzat de coronavirus. De aceea, suntem mândri să susținem eforturile CEPI de dezvoltare rapidă a celor mai promițătoare potențiale vaccinuri.”

Ca răspuns la pandemia de coronavirus, CEPI, un parteneriat global creat în 2017 în scopul dezvoltării de vaccinuri menite să prevină apariția unor epidemii viitoare, acționează în sensul creării rapide a unui portofoliu vast cuprinzând cele mai avansate vaccinuri potențiale împotriva coronavirusului, asigurând faptul că acestea sunt gata de producție la scară largă, în colaborare cu partenerii din industrie. Prin sprijinul acordat CEPI în cadrul programului Orizont 2020 se vor finanța activități de cercetare și inovare, dar nu și fabricarea de vaccinuri.

Mai multe informații despre cererea de propuneri sunt disponibile aici, iar aici găsiți detalii despre modul în care activitățile de cercetare și inovare de la nivelul UE sprijină lupta împotriva coronavirusului și redresarea. În cadrul inițiativei privind răspunsul mondial la coronavirus condusă de președinta von den Leyen s-au promis până în prezent 15,9 miliarde de euro pentru accesul universal la teste, tratamente și vaccinuri împotriva răspândirii coronavirusului și pentru redresare la nivel mondial.

Persoane de contact pentru presă:

Johannes Bahrke — Tel.: + 32 229 58615

Marietta Grammenou — Tel.: + 32 229 83583

Charles Manoury — Tel.: + 32 229 13391


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană