Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
20.09.2020 - Comisia publică recomandări privind o abordare comună, la nivelul UE, a testării pentru COVID-19
ED Targoviste

Ieri, 18 septembrie, Comisia a publicat un set de recomandări privind o abordare comună referitoare la testarea pentru COVID-19 în Europa, ca inițiativă de monitorizare în urma comunicării din 15 iulie privind pregătirea sistemelor sanitare din UE pentru a reacționa rapid la o nouă izbucnire a epidemiei de COVID-19.

Recomandările stabilesc acțiuni concrete de sprijinire a țărilor în ceea ce privește planificarea și organizarea eforturilor lor de testare în diferitele stadii ale pandemiei. Recomandările au fost aprobate de Comitetul pentru securitate sanitară cu scopul de a raționaliza abordările naționale și de a asigura o testare mai coerentă pentru COVID-19 în întreaga UE.

Comisarul pentru sănătate și siguranța alimentară, Stella Kyriakides, a declarat: „Testarea și depistarea contacților sunt aspecte esențiale ale unui răspuns eficace la COVID-19, care asigură menținerea la un nivel minim a răspândirii virusului. Având în vedere faptul că va începe sezonul gripei, pe parcursul căruia se preconizează o creștere a numărului de persoane care vor prezenta simptome compatibile cu COVID-19, este mai important ca oricând ca toate statele membre să dispună de strategii de testare eficace și solide. Aceste recomandări vor ajuta statele membre să îmbunătățească depistarea timpurie a persoanelor infectate și să asigure o mai bună imagine de ansamblu a ratelor de infectare și a transmiterii virusului.”

Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor a publicat astăzi un raport privind strategiile și obiectivele de testare pentru COVID-19, disponibil aici.

Persoane de contact pentru presă:

Stefan De Keersmaecker — Tel.: + 32 229 84680;

Stephan Meder — Tel.: + 32 229 13917.


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană