Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
23.09.2020 - Drepturile victimelor: Comisarul Reynders lansează o nouă platformă și prezintă primul coordonator al Comisiei Europene pentru drepturile victimelor
ED Targoviste

Ieri, 22 septembrie, în cadrul unei videoconferințe la nivel înalt, găzduită în comun cu președinția germană, comisarul european pentru justiție, Didier Reynders, va inaugura noua platformă privind drepturile victimelor — un rezultat important ca urmare a adoptării primei Strategii UE privind drepturile victimelor, la începutul acestui an.

Noua platformă, care se va întruni anual și ad-hoc, atunci când este necesar, va servi drept forum important pentru discuții privind drepturile victimelor, reunind toți actorii relevanți. Printre aceștia se numără Rețeaua europeană pentru drepturile victimelor, Rețeaua UE de puncte de contact naționale pentru despăgubiri, coordonatorul UE pentru lupta împotriva terorismului, Eurojust, Agenția pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene și societatea civilă. Pe lângă aceste organizații, care vor participa, de asemenea, în această după-amiază, evenimentul va reuni miniștri ai justiției din UE și deputați din Parlamentul European.

La conferință, comisarul Reynders va prezenta, de asemenea, coordonatorul recent desemnat al Comisiei pentru drepturile victimelor, Katarzyna Janicka-Pawlowska. Înaintea evenimentului, comisarul Reynders a declarat: „Astăzi este un moment important în activitatea noastră de protejare a drepturilor victimelor în Uniunea Europeană. Cu o nouă platformă la nivelul UE privind drepturile victimelor și un nou coordonator pentru drepturile victimelor, ne luăm un angajament clar de a continua eforturile, și asta la doar câteva luni după ce Comisia a prezentat prima strategie a UE în acest domeniu. Salut sprijinul președinției germane, precum și al părților interesate și aștept cu interes să continuăm cooperarea în viitor.”

La 24 iunie 2020, Comisia a adoptat prima Strategie a UE privind drepturile victimelor. Obiectivul principal este de a se asigura că toate victimele criminalității pot conta pe drepturile lor, indiferent de locul în care se află în Uniunea Europeană și indiferent de circumstanțele în care a avut loc infracțiunea. Mai multe informații privind strategia sunt disponibile aici.

Persoane de contact pentru presă:

Christian Wigand — Tel.: + 32 229 62253;  Katarzyna Kolanko — Tel.: + 32 229 6 34 44;

 Alice Hobbs — Tel: + 32 229 808 29


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană