Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
19.10.2020 - Pactul verde: Comisia lansează Level(s) - cadrul european pentru clădiri durabile
ED Targoviste

În data de 15 octombrie, Comisia Europeană a lansat oficial Level(s) — cadrul european pentru clădiri durabile, care este strâns legat de obiectivele Pactului verde european („Green Deal”) referitoare la un sector al construcțiilor durabil, și care face parte din acțiunile descrise în noul Plan de acțiune pentru economia circulară și în Strategia privind un val de renovări.

Acesta contribuie la inițiativa președintei von der Leyen de a crea un nou „Bauhaus european”. Level(s) este un instrument important menit să ajute arhitecții, constructorii și autoritățile publice să își îndeplinească rolul prin îmbunătățirea clădirilor în care trăim, studiem și lucrăm.

Salutând inițiativa, comisarul pentru mediu, oceane și pescuit, Virginijus Sinkevičius, a declarat: Pactul verde european stabilește obiectivul nostru — acela de a face ca Europa să fie primul continent neutru din punct de vedere climatic până în 2050 — însă pentru aceasta sunt necesare modalități inovatoare de reducere a emisiilor. Avem nevoie de o economie circulară funcțională, al cărei nucleu să fie o energie curată.

Level(s) este conceput pentru a îmbunătăți durabilitatea clădirilor de-a lungul ciclului lor de viață, ajutând profesioniștii să furnizeze clădiri mai bune și accelerând în același timp tranziția Europei către un model economic mai circular. Clădirile sunt responsabile de 36 % din emisiile de gaze cu efect de seră ale UE rezultate din energie și, dacă analizăm întregul ciclu de viață al clădirilor, adică nu numai utilizarea, ci și fabricarea materialelor de construcții, construcția și sfârșitul ciclului de viață, constatăm că acestea consumă jumătate din energia noastră. În plus, clădirile și sectorul construcțiilor consumă aproape jumătate din toate materialele extrase, o treime din apa pe care o utilizăm și o treime din deșeurile noastre.

Level(s) este un cadru care contribuie la proiectarea și construirea de clădiri durabile, ținând seama de întregul ciclu de viață. Se concentrează asupra celor mai importante aspecte ale performanței unei clădiri, oferind un punct de acces simplu la ceea ce poate fi un domeniu foarte complex. Cadrul a fost elaborat pentru a fi utilizat de către diverșii actori care participă la construirea unei clădiri, precum și de către cei care gestionează sistemele de evaluare și de certificare, pentru a garanta faptul că criteriile lor reflectă cele mai importante priorități pentru economia circulară la nivel european. Mai multe informații sunt disponibile aici.

Persoane de contact pentru presă:

Vivian Loonela — Tel.:+ 32 229 66712;

Daniela Stoycheva — Tel.:+ 32 229 53664


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană