Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
07.07.2021 - Programul pentru cercetare și formare al Euratom, finanțat cu 300 de milioane de euro pentru cercetarea în domeniul fuziunii și pentru îmbunătățirea securității nucleare
ED Targoviste

În 2 iulie, Comisia Europeană a adoptat Programul de lucru al Euratom pentru perioada 2021-2022, care va primi finanțare în valoare de 300 de milioane de euro.

 

Programul de lucru al Euratom pentru perioada 2021-2022, care pune în aplicare Programul pentru cercetare și formare al Euratom pentru perioada 2021-2025, prezintă obiectivele și domeniile tematice specifice. Acestea vor primi finanțare în valoare de 300 de milioane de euro, iar investiţiile vor sprijini cercetarea în domeniul fuziunii, vor contribui la îmbunătățirea în continuare a securității nucleare și a protecției radiologice, precum și la stimularea aplicațiilor neenergetice ale tehnologiei nucleare. Programul de lucru contribuie la eforturile UE de a dezvolta în continuare poziția de lider tehnologic și de a promova excelența în cercetarea și inovarea în domeniul nuclear. Cererile de propuneri din acest an se concentrează asupra domeniului medical, sprijinind în mod direct prioritățile Planului de acțiune al UE de luptă împotriva canceruluiși alePlanului de acțiune SAMIRA.

Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, a declarat: Programul pentru cercetare și formare al Euratom pentru perioada 2021-2022 ne va pregăti pentru viitor. Mă bucur că noul program de lucru urmărește să sporească coordonarea cu statele membre prin intermediul parteneriatelor și să abordeze mai mult decât aspectele energetice tradiționale de importanță majoră, cum ar fi securitatea nucleară, axându-se și pe probleme societale precum sănătatea și educația. Cererile de propuneri pentru perioada 2021-2022 se publică astăzi pe portalul de finanțare și licitații al Comisiei, iar propunerile se pot depune începând cu data de 7 iulie. S-a convenit că Ziua de informare a  Euratom, 16 iulie, va fi ocazia potrivită pentru a oferi informații generale cu privire laOrizont Europa, precum și prezentări detaliate ale Programului pentru cercetare și formare al Euratom pentru perioada 2021-2022.

Mai multe informații sunt disponibile aici


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană