Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
25.10.2021 - Solidaritate europeană: UE susține România prin intermediul Mecanismului de protecție civilă
ED Targoviste

UE a răspuns cererii de asistență a României pentru a trata numărul mare de pacienți afectați de COVID-19, prin intermediul Mecanismului de protecție civilă.

Prin intermediul Mecanismului de protecție civilă al UE au fost propuse din partea Austriei 1 075 de colete cu diferite medicamente pentru asistență medicală de urgență, iar din partea Franței au fost propuse 89 030 de flacoane suplimentare de medicamente, 18 ventilatoare mecanice, precum și echipamente și accesorii medicale. La acestea se adaugă 200 de concentratoare de oxigen provenite din rezerva medicală strategică rescEU găzduită de Țările de Jos, 50 de concentratoare de oxigen provenite din Polonia, 5 200 de flacoane de anticorpi monoclonali provenite din Italia, precum și 15 ventilatoare mecanice și 8 concentratoare de oxigen livrate săptămâna trecută României de Danemarca prin intermediul mecanismului.

La începutul săptămânii, o echipă medicală din Moldova a sosit în România pentru a oferi asistență medicală de specialitate, iar pacienții din România și medicii care tratează COVID-19 sunt transportați în Ungaria în vederea tratamentului. De asemenea, România a solicitat un ajutor financiar din partea UE pentru această operațiune prin intermediul Instrumentului pentru sprijin de urgență.

Comisarul însărcinat cu gestionarea crizelor, Janez Lenarčič, a declarat: „Mă bucur să constat că elanul solidarității statelor membre nu s-a atenuat, în acest moment în care România continuă să se confrunte cu o creștere galopantă a cazurilor de COVID-19. Doresc să mulțumesc Austriei, Franței, Ungariei și Moldovei pentru ajutorul acordat României. Pandemia este în continuare o cruntă realitate, iar solidaritatea UE își demonstrează încă o dată valorile sale.”

De la începutul pandemiei, mecanismul de protecție civilă al UE a coordonat și a cofinanțat livrarea a peste 190 de milioane de echipamente medicale și individuale de protecție, a consolidat capacitatea spitalelor cu personal medical suplimentar și a furnizat vaccinuri și alte echipamente esențiale în peste 55 de țări. În plus, UE a creat rezerva medicală strategică rescEU

 

Detalii

Data publicării

21 octombrie 2021

Date de contact

Stefan Turcu

E-mail

stefan.turcu@ec.europa.eu

Telefon mobil

0724232197


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană