Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
11.12.2021 - Noaptea filmului european 2021: filme sprijinite de UE, proiectate în întreaga Europă
ED Targoviste

Cea de-a patra ediție a Nopții cinematografului european a început la 6 decembrie, cu cinci zile de proiecții gratuite de filme sprijinite de UE în întreaga Europă.

 

La această ediție vor participa aproape 80 de cinematografe din 27 de țări, care își propun să aducă filmele europene mai aproape de oameni, sărbătorind totodată bogăția și diversitatea culturii europene. În urma succesului primei ediții hibride organizate în 2020, această inițiativă este din nou coorganizată de componenta MEDIA a programului Europa creativă și de rețeaua Europa Cinemas.

Toate proiecțiile cinematografice vor respecta măsurile naționale aplicabile legate de pandemia de COVID-19. În acest scop, unele cinematografe oferă proiecții online. Proiecțiile vor fi completate de alte activități care vizează implicarea publicului, cum ar fi sesiuni de întrebări și răspunsuri cu echipa, prezentări și dezbateri. În plus, la 11 decembrie va avea loc, în format hibrid, cea de-a 34-a ediție a Premiilor filmului european, în cadrul căreia 12 titluri sprijinite de programul MEDIA concurează pentru premii.

Noaptea cinematografului european și premiile europene pentru cinematografie au o importanță deosebită în acest an, în contextul celor 30 de ani de existență a MEDIA, care celebrează sprijinul continuu al UE pentru industria audiovizualului de-a lungul deceniilor și evidențiază activitatea industriei, în fața și în spatele camerei.

Detalii

Data publicării

7 decembrie 2021

Date de contact

Johannes Bahrke

E-mail

johannes.bahrke@ec.europa.eu

Număr de telefon

+ 32 229 58615

Marietta Grammenou

E-mail

marietta.grammenou@ec.europa.eu

Număr de telefon

+ 32 229 83583


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană