Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
28.02.2022 - UE coordonează furnizarea de asistență de urgență Ucrainei și este pregătită să ajute țările învecinate
ED Targoviste

În urma solicitării guvernului ucrainean de asistență în materie de protecție civilă, Comisia Europeană canalizează și alte materiale de îngrijire medicală.

 

În urma solicitării guvernului ucrainean de asistență în materie de protecție civilă, Comisia Europeană canalizează și alte materiale de îngrijire medicală, cum ar fi: truse de prim ajutor, îmbrăcăminte de protecție și dezinfectanți, dar și corturi, echipamente de stingere a incendiilor, generatoare de energie și pompe de apă, care au fost oferite Ucrainei.

Acest sprijin acordat Ucrainei prin intermediul mecanismului de protecție civilă al UE include oferte din partea Sloveniei, României, Franței, Irlandei, Austriei, deja făcute săptămâna trecută, precum și asistență suplimentară din partea Croației, Germaniei, Italiei, Lituaniei, Spaniei, Danemarcei și Suediei, care include peste 2 milioane de articole esențiale.

În plus, comisarul Lenarčič a purtat discuții cu miniștri din România, Polonia, Ungaria și Republica Moldova cu privire la modul în care UE poate sprijini statele respective în ceea ce privește protejarea ucrainenilor care fug din țara lor. Republica Moldova a activat mecanismul de protecție civilă al UE noaptea trecută, solicitând asistență pentru gestionarea fluxurilor de migrație.

Comisarul pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarčič, a declarat: „Solidaritatea nu a contat niciodată mai mult și acum este momentul să dăm dovada că sprijinim Ucraina. Le mulțumesc tuturor țărilor care oferă deja ajutor imediat prin intermediul mecanismului nostru de protecție civilă. Vom face tot ce ne stă în putință pentru ca Ucraina să nu treacă singură prin această perioadă de grea încercare. De asemenea, conlucrăm neîncetat și îndeaproape cu țările învecinate, pentru a le sprijini în demersurile lor de asigurare a protecției ucrainenilor obligați să își părăsească țara.”

Centrul de coordonare a răspunsului la situații de urgență al UE se află în contact permanent cu autoritățile ucrainene și din țările învecinate pentru a direcționa asistența suplimentară.

Detalii

Data publicării

25 februarie 2022

Date de contact

Anitta Hipper

Email

anitta.hipper@ec.europa.eu

Phone number

+ 32 229 85691

Daniel Puglisi

Email

daniel.puglisi@ec.europa.eu

Phone number

+ 32 229 69140


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană