Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
13.04.2022 - Jurnalism european: jurnaliștii aspiranți sunt invitați să își depună candidatura pentru un program de formare
ED Targoviste

Începând de ieri, 11 aprilie, Comisia acceptă candidaturi pentru cea de-a șasea ediție a programului Youth4Regions dedicat studenților la jurnalism și tinerilor jurnaliști.

 

Cei 38 de câștigători ai concursului se vor reuni la Bruxelles, în perioada 8-14 octombrie, unde vor urma cursuri de formare, vor fi îndrumați de jurnaliști experimentați, vor lucra cu aceștia în sala de presă și vor vizita instituțiile europene și organizații de media.

Câștigătorii vor participa, de asemenea, la concursul pentru premiul Megalizzi – Niedzielski pentru jurnaliștii aspiranți, care va fi decernat la 11 octombrie. Formularul de înscriere și condițiile de participare sunt disponibile pe pagina de internet a programului până la 11 iulie 2022. #Youth4Regions este un program al Comisiei Europene care îi ajută pe studenții la jurnalism și pe tinerii jurnaliști să descopere ce face UE în regiunea lor.

De la lansarea sa, în 2017, la program au participat peste 130 de persoane din întreaga Europă. Un sondaj realizat în rândul participanților la ediții precedente arată că 78 % dintre ei au considerat că printre beneficiile pe care programul le-a adus carierei lor se numără crearea de rețele și consilierea profesională. 93 % au considerat că programul i-a ajutat să înțeleagă mai bine UE și politica de coeziune.

Detalii

Data publicării

11 aprilie 2022

Date de contact

Adalbert Jahnz

Email

adalbert.jahnz@ec.europa.eu

Phone number

+ 32 229 53156

Veronica FAVALLI

Email

veronica.favalli@ec.europa.eu

Phone number

+ 32 229 87269


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană