Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
09.05.2022 - Alături de Ucraina: Comisia anunță un nou ajutor în valoare de 200 de milioane EUR pentru persoanele strămutate
ED Targoviste

Comisia a anunțat în data de 5 mai un nou pachet de ajutor în valoare de 200 de milioane EUR pentru sprijinirea persoanelor strămutate în interiorul Ucrainei.

 

Comisia a anunțat la 5 mai un nou pachet de ajutor în valoare de 200 de milioane EUR pentru sprijinirea persoanelor strămutate în interiorul Ucrainei, în contextul Conferinței internaționale a donatorilor convocată în comun de Polonia și Suedia.

Președinta Ursula von der Leyen a declarat: „Astăzi sunt aici, împreună, cu un scop clar: să sprijinim poporul ucrainean, care, dând dovadă de curaj, luptă împotriva agresorului și își apără libertatea. Ne aflăm acum în cea de a 10-a săptămână de invazie brutală a Ucrainei de către Rusia. 10 săptămâni în care Uniunea Europeană a sprijinit ferm Ucraina. Astăzi, Uniunea Europeană a răspuns, încă o dată, apelului de a oferi sprijin Ucrainei. În numele Comisiei Europene, am promis 200 de milioane de euro pentru Ucraina. Iar luna trecută, în timpul unui eveniment de strângere de fonduri, s-au strâns 9,1 miliarde de euro pentru ucrainenii din interiorul și din afara Ucrainei. Știm că va fi nevoie de mai mult. Și vom continua să susținem Ucraina.”

Context

Aproape 8 milioane de persoane, dintre care două treimi sunt copii, au fost strămutate în interiorul țării de la începutul războiului lui Putin împotriva Ucrainei. Peste 5,3 milioane de persoane au părăsit Ucraina pentru a căuta adăpost în UE și în țările învecinate.

Uniunea Europeană a sprijinit poporul ucrainean încă de la începutul invaziei brutale a Rusiei.

Mobilizăm puterea economică a UE, adoptând o serie de sancțiuni menite să epuizeze resursele utilizate de Putin pentru a-și finanța războiul.

Pe de altă parte, am direcționat deja aproximativ 4 miliarde EUR sub formă de asistență macrofinanciară, ajutor umanitar și sprijin pentru statele membre care primesc refugiați din Ucraina.

Luna trecută, Comisia Europeană a organizat împreună cu Canada un eveniment mondial de strângere de fonduri, în cadrul căruia s-au strâns 9,1 miliarde EUR, sumă destinată persoanelor care fug din calea bombelor aflate atât în interiorul, cât și în afara Ucrainei.

În prezent, Comisia Europeană este pregătită să contribuie la reconstrucția țării după război. Ieri, președinta von der Leyen a propus începerea lucrărilor la un pachet ambițios de redresare, care ar trebui să aducă investițiile masive necesare pentru a reconstrui, a pune în aplicare reforme și a transforma Ucraina într-un loc atractiv pentru investiții.

Informații suplimentare

Site web – UE rămâne alături de Ucraina

Fișă informativă – Solidaritatea UE cu Ucraina

Intervenția președintei von der Leyen la Conferința internațională a donatorilor

Detalii

Data publicării

6 mai 2022

Date de contact

Nume

Dana SPINANT

Email

dana.spinant@ec.europa.eu

Phone number

+32 2 299 01 50


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană