Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
27.06.2022 - Afganistan: UE mobilizează 1 milion EUR sub formă de asistență umanitară în urma cutremurului devastator
ED Targoviste

Ca răspuns la cutremurul puternic care a lovit sudul Afganistanului la 22 iunie în primele ore ale dimineții, Comisia Europeană alocă fonduri umanitare în valoare de 1 milion EUR pentru a răspunde celor mai urgente nevoi ale afganilor afectați.

 

© UNICEF Afghanistan. All rights reserved. Licensed to the European Union under conditions.

Janez Lenarčič, comisarul pentru gestionarea crizelor, a declarat: „În Afganistan, criza umanitară deja devastatoare e agravată și mai mult de un cutremur mortal. Avem personal UE pe teren care evaluează încă amploarea distrugerilor, dar primele rapoarte indică faptul că peste 1.000 de afgani și-au pierdut viața, iar un număr și mai mare au fost răniți. Se estimează că 270.000 de locuitori ai zonelor afectate vor avea nevoie de ajutor de urgență. Răspunsul UE constă în mobilizarea unui sprijin inițial de urgență în valoare de 1 milion EUR. Partenerii noștri umanitari de încredere vor furniza ajutorul celor mai afectați dintr-o țară deja extrem de fragilă. UE este pregătită să ofere asistență suplimentară.”

Pentru a asigura o intervenție rapidă în zonele îndepărtate și dificil de accesat, în practică, UE va acorda finanțarea umanitară prin intermediul unor parteneri umanitari deja activi în țară, inclusiv organizații neguvernamentale și Organizația Națiunilor Unite.

Finanțarea va răspunde celor mai urgente nevoi ale afganilor, precum furnizarea de asistență medicală, apă, servicii de salubrizare și igienă, adăposturi și servicii de protecție pentru comunitățile cele mai afectate și defavorizate.

Date de contact

Nume

Balazs Ujvari

Email: balazs.ujvari@ec.europa.eu

Phone number

+ 32 229 54578

Nume

Daniel Puglisi

Email: daniel.puglisi@ec.europa.eu

Phone number

+ 32 229 69140


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană