Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
07.07.2022 - UE mai aproape de cetățeni: Comisia lansează proiectul „Construirea Europei împreună cu consilierii locali”
ED Targoviste

Comisia Europeană a lansat la 30 iunie, proiectul „Construirea Europei împreună cu consilierii locali (BELC)”.

 

Comisia Europeană a lansat ieri, 30 iunie, proiectul „Construirea Europei împreună cu consilierii locali (BELC)”, care vizează dotarea consilierilor și a autorităților locale din întreaga UE cu instrumentele de care au nevoie pentru a le comunica, despre UE, cetățenilor din circumscripția sau zona lor.

Acest proiect va crea o rețea în întreaga UE, oferindu-le autorităților locale accesul la materiale actualizate despre politicile și normele UE care le-ar putea afecta circumscripția, seminare online specifice cu privire la aspecte-cheie, precum și posibilitatea de a vizita instituțiile UE. Începând de astăzi, consilierii și autoritățile locale se pot înregistra pentru a participa la acest proiect. Este un răspuns direct la una dintre propunerile Conferinței privind viitorul Europei, prin care se solicita „un sistem de consilieri locali ai UE, ca modalitate de a reduce distanța dintre instituțiile UE și cetățenii europeni”.

Acesta este un anunț la momentul oportun, având în vedere că vineri, 17 iunie, Comisia a adoptat o comunicare care stabilește modul în care intenționează să dea curs celor 49 de propuneri formulate de conferință.

Vicepreședinta Dubravka Šuica se va întâlni astăzi cu președintele Comitetului Regiunilor, Apostolos Tzitzikostas, pentru a marca lansarea acestui proiect, și adeclarat: „În calitate de fost primar, înțeleg perfect importanța administrației locale pentru cetățenii noștri. Punerea la dispoziția autorităților locale a instrumentelor de care au nevoie pentru a comunica despre UE îi va ajuta pe cetățenii noștri să afle mai multe despre UE și, prin urmare, să simtă că fac parte din proiectul european. Încurajez cât mai mulți consilieri locali să se înregistreze pentru a participa la această inițiativă excelentă.”

Proiectul se pune în aplicare în strânsă cooperare cu Comitetul Regiunilor și cu Rețeaua UE a consilierilor locali și regionali. Comunicarea cu privire la UE este o responsabilitate comună a instituțiilor UE și a reprezentanților din toate nivelurile de guvernanță din statele membre. 

Detalii

Data publicării

1 iulie 2022

Date de contact

Nume

Daniel Ferrie

Email

daniel.ferrie@ec.europa.eu

Phone number

+ 32 229 86500

Nume

Tommaso Alberini

Email

tommaso.alberini@ec.europa.eu

Phone number

+ 32 229 57010


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană