Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
20.12.2021 - Programul Erasmus+: un succes în 2020, în ciuda restricțiilor
ED Targoviste

Raportul anual pe 2020 al programului Erasmus+, publicat astăzi, arată că programul a sprijinit anul trecut aproape 640 000 de experiențe de învățare în străinătate și a oferit finanțare pentru 20 400 de proiecte și 126 900 de organizații.

 

Raportul anual pe 2020 al programului Erasmus+, publicat astăzi, 16 decembrie, arată că programul a sprijinit anul trecut aproape 640 000 de experiențe de învățare în străinătate și a oferit finanțare pentru 20 400 de proiecte și 126 900 de organizații, în pofida pandemiei de COVID-19. Trecerea bruscă la învățarea online a demonstrat importanța soluțiilor digitale la distanță pentru predare și învățare. Erasmus+ continuă să joace un rol vital în pregătirea persoanelor și organizațiilor, suma de 200 de milioane EUR fiind pusă la dispoziție anul trecut în mod specific pentru tranziția digitală. În 2020, bugetul total al programului Erasmus+ s-a ridicat la 3,78 miliarde EUR, cu 506 milioane EUR mai mult decât în 2019, ceea ce reprezintă o creștere de 15 %. După 33 ani de punere în aplicare, Erasmus+ rămâne rezilient, chiar și în contextul dificil al anului 2020, sprijinind în total 11,7 milioane de participanți de la lansarea sa în 1987.

Vicepreședintele pentru promovarea modului nostru de viață european, Margaritis Schinas, a declarat: „Acest raport evidențiază reziliența și calitatea programului de schimb emblematic al UE, Erasmus+. În pofida reducerii mobilității ca urmare a pandemiei, Erasmus+ a rămas unul dintre cele mai de succes și mai emblematice programe ale UE. În 2020, Erasmus+ a fost mai favorabil incluziunii decât oricând și a încurajat o participare sporită a persoanelor care provin din medii defavorizate. Prin intermediul unei finanțări de 22 de milioane EUR am transpus declarațiile în acțiuni concrete.”

Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, a declarat: „În urma punerii în aplicare cu succes a programului Erasmus+ în 2020, noua generație a programului Erasmus+ din 2021 s-a bazat pe succesul înregistrat, pe rețelele existente și pe popularitatea dobândită în anii anteriori. Erasmus+ este un exemplu perfect de cooperare europeană. De la școala primară la învățarea pe tot parcursul vieții pentru adulți și sport, oricine poate beneficia de numeroasele oportunități pe care le oferă programul Erasmus+.”

Astăzi prezentăm cele mai importante elemente ale raportului. Încă o dată, în 2020, programul Erasmus+ a ajuns la un număr mare de participanți și beneficiari:

·       În domeniul învățământului superior, peste 323 000 de studenți și studenți stagiari, precum și 44 000 de membri ai personalului au petrecut o perioadă de învățare, formare sau predare în străinătate;

·       Au fost cofinanțate peste 185 600 de activități de mobilitate pentru cursanți și personal din sectorul educației și formării profesionale;

·       Aproape 180 000 de tineri și lucrători de tineret au beneficiat de finanțare din partea Erasmus+, fie sub formă de schimburi de tineri, fie sub formă de oportunități pentru lucrătorii de tineret;

·       Săptămâna europeană a sportului a atins un nou record, peste 15,6 milioane de europeni luând parte la 32 600 de evenimente.

În 2020 alianțele universităților europene au continuat să se dezvolte, cuprinzând în prezent 280 de instituții de învățământ superior din întreaga Europă. „Universitățile europene” sunt alianțe transnaționale care sporesc calitatea și atractivitatea învățământului superior european și stimulează o cooperare profundă, strategică și pe termen lung între instituții, în beneficiul studenților, al profesorilor și al restului personalului acestora.

Erasmus+ este un program larg răspândit în ceea ce privește participarea geografică. În 2020, 34 de țări au participat la program: toate cele 27 de state membre ale UE, Regatul Unit, Islanda, Liechtenstein, Norvegia, Macedonia de Nord, Serbia și Turcia. Programul este, de asemenea, deschis participării țărilor partenere din întreaga lume. Activitățile internaționale Erasmus+ au continuat să contribuie la prioritățile geopolitice globale ale Comisiei, punând accentul pe Balcanii de Vest, pe vecinătatea estică și sudică și pe Africa, peste jumătate din bugetul internațional fiind alocat țărilor din vecinătatea Uniunii (sud-mediteraneeană, Balcanii de Vest și Parteneriatul estic).

Context

Începând din 2014, Erasmus+ a devenit mai amplu și mai inovator, oferind oportunități pentru perioade de studiu în străinătate, stagii și ucenicii atât pentru studenții din învățământul superior, cât și pentru elevii din învățământul profesional. Erasmus+ propune schimburi de tineri și schimburi de personal în toate domeniile educației, formării și tineretului, precum și proiecte în domeniul sportului.

Anexa statistică la raportul pe 2020 al programului Erasmus+ oferă informații cuprinzătoare cu privire la diferitele acțiuni și la bugetul acestora, precum și informații detaliate privind numărul de proiecte, participanți și organizații. În cazul anumitor acțiuni sunt, de asemenea, disponibile datele pentru fiecare țară. Informațiile calitative privind proiectele Erasmus+ sunt disponibile prin intermediul Platformei de prezentare a rezultatelor proiectelor din cadrul programului Erasmus+, o bază de date care oferă acces gratuit la descrieri, rezultate și date de contact pentru toate proiectele finanțate în cadrul programului Erasmus+ în domeniul educației, formării, tineretului și sportului.

Pentru informații suplimentare

Raportul Erasmus+ pe 2020

Anexa statistică la raportul Erasmus+ pe 2020

Site-ul internet dedicat programului Erasmus+


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană