Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
26.05.2021 - Ajutoare de stat: Comisia aprobă o schemă românească în valoare de aproximativ 46 de milioane de euro pentru sprijinirea activității crescătorilor de bovine afectați de pandemia de coronavirus
ED Targoviste

Comisia Europeană a aprobat o schemă românească în valoare de peste 225 de milioane de lei (aproximativ 46 de milioane de euro), menită să sprijine activitatea crescătorilor de bovine în contextul pandemiei de coronavirus.

Schema a fost aprobată în temeiul Cadrului temporar privind ajutoarele de stat. În cadrul schemei, sprijinul public va lua forma unor subvenții directe pentru a aborda parțial pierderile de venituri suferite de crescătorii de bovine din cauza pandemiei de coronavirus.

Comisia a constatat că schema din România este în conformitate cu condițiile prevăzute în cadrul temporar. În special, (i) ajutorul nu depășește 225 000 EUR per beneficiar care își desfășoară activitatea în sectorul agricol primar prevăzut de cadrul temporar și (ii)  schema se va aplica până la 31 decembrie 2021.

Comisia a concluzionat că măsura este necesară, adecvată și proporționată pentru a remedia o perturbare gravă a economiei unui stat membru, în conformitate cu articolul 107 alineatul (3) litera (b) din TFUE și cu condițiile prevăzute în cadrul temporar. Pe această bază, Comisia a aprobat schema în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat.

Mai multe informații cu privire la cadrul temporar și la alte acțiuni întreprinse de Comisie pentru a aborda impactul economic al pandemiei de COVID-19 sunt disponibile aici. Versiunea neconfidențială a deciziei va fi disponibilă cu numărul de caz SA.62827 în Registrul ajutoarelor de stat, pe site-ul web al Comisiei privind concurența, de îndată ce vor fi fost soluționate eventualele probleme legate de confidențialitate.

Persoană de contact pentru presă: Ștefan TURCU, E-mail: stefan.turcu@ec.europa.eu, telefon: 0724 232 197


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană