Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
08.03.2022 - Ucraina: președinta von der Leyen și comisarii continuă să se adreseze partenerilor afectați de invazia rusă
ED Targoviste

Începând de săptămâna trecută, președinta Comisiei, Ursula von der Leyen, și un număr de comisari și-au continuat numeroasele activități de informare și deplasări în statele membre ale UE și statele partenere.

 

Începând de săptămâna trecută, președinta Comisiei, Ursula von der Leyen, și un număr de comisari și-au continuat numeroasele activități de informare și deplasări în statele membre ale UE și statele partenere cele mai afectate de invazia Ucrainei de către Rusia, în special pentru că acestea sunt apropiate geografic de zona de conflict.

În data de 3 martie președinta von der Leyen s-a aflat în România și Slovacia pentru a discuta despre cele mai bune modalități de a sprijini statele membre ale UE care primesc persoanele care fug din calea războiului din Ucraina. Președinta a avut o întrevedere, la București, cu președintele României, Klaus Iohannis. Cei doi demnitari au susținut o conferință de presă comună, pe care o puteți urmări aici, iar aici puteți citi declarația președintei Comisiei.

În această după-amiază, președinta von der Leyen se va deplasa la Bratislava, unde se va întâlni cu președinta Zuzana Čaputová și cu prim-ministrul Eduard Heger. La ora 15:00 CET va avea loc conferință de presă, pe care o puteți urmări în direct pe EbS. Declarația președintei von der Leyen se va publica aici.

Înaltul Reprezentant/vicepreședintele Josep Borrell și comisarul Olivér Várhelyi s-au aflat ieri și astăzi în Republica Moldova. Urmăriți conferința de presă comună de ieri cu președinta Maia Sandu aici.

Comisarul Janez Lenarčič se află astăzi în Moldova, după ce ieri s-a deplasat în Polonia împreună cu comisara Ylva Johansson, cu scopul de a evalua situația de pe teren și nevoile de asistență și coordonare pentru a oferi protecție persoanelor care fug din calea războiului din Ucraina. Vizionați aici conferința de presă susținută ieri la frontiera dintre Polonia și Ucraina.

Aceasta se succedă vizitelor pe care comisara Johansson le-a efectuatluni și marți în România și Slovacia, organizând o conferință de presă care este disponibilă aici, precum și vizitei sale în Polonia, la 21 februarie.

În plus, vicepreședintele Margaritis Schinas se află, de ieri, la Viena și a susținut o conferință de presă în această dimineață, pe care o puteți urmări aici. Mâine, vicepreședintele se va afla în Ungaria, unde va vizita frontiera din Záhony cu Ucraina. Apoi se va deplasa la Budapesta și se va întâlni cu Sandor Pintér, ministrul ungar de interne, și cu Davor Božinović, viceprim-ministrul și ministrul de interne croat. Declarația vicepreședintelui de la frontieră va fi transmisă pe EbS.

Comisarul Thierry Breton se află, de ieri, în Estonia, se va deplasa astăzi în Letonia și se va afla la Vilnius mâine, pentru a purta discuții despre apărare, securitate cibernetică, dezinformare și impactul conflictului asupra pieței unice. Urmăriți conferința sa de presă comună cu prim-ministra Ingrida Šimonytė vineri dimineața, în direct pe EbS.

La 25 februarie, președinta von der Leyen a participat, de asemenea, la summitul București 9, găzduit la Varșovia de președinții Poloniei și României. Comisia a prezentat un pachet amplu și fără precedent de măsuri ca răspuns la actele de agresiune ale Rusiei asupra integrității teritoriale a Ucrainei, care include sancțiuni majore, precum și asistență rapidă și eficace pentru persoanele care fug din calea războiului din Ucraina. Mai multe informații sunt disponibile aici

Detalii

Data publicării

3 martie 2022

Date de contact

Eric Mamer

Email

eric.mamer@ec.europa.eu

Phone number

+32 2 299 40 73

Dana Spinant

Email

dana.spinant@ec.europa.eu

Phone number

+32 2 299 01 50

Nabila Massrali

Email

nabila.massrali@ec.europa.eu

Phone number

+32 2 298 80 93


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană