Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE FlagPUBLICAŢII
Publicatii 2016
Publicatii 2015
Publicatii 2014
Publicatii 2013 Publicatii 2012 Publicatii 2011 Publicatii 2010 Publicatii 2009
UE Flag NOUTAŢI UE
Eroare de flux RSS
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
28.10.2015 - Criza refugiaților: 17 măsuri pentru sprijinirea țărilor afectate, adoptate duminică, la Bruxelles
ED Targoviste

Reuniți la Bruxelles duminică, 25 octombrie, în cadrul unui summit extraordinar, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și șefii de stat sau de guvern a 11 state europene de pe culoarul balcanic al fluxurilor migratorii, au agreat un set de măsuri aplicabile în perioada imediat următoare ca răspuns la presiunea migratorie fără precedent din regiunea Balcanilor de Vest. Cele 17 măsuri urmăresc asigurarea unui schimb permanent de informații, limitarea mișcărilor secundare ale refugiaților, crearea facilităților de primire și cazare, gestionarea în comun a crizei, gestionarea mai bună a frontierelor și combaterea traficului de persoane.

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat: "Țările afectate nu ar trebui doar să vorbească despre celelalte țări și să se atace reciproc, ci și să vorbească una cu cealaltă. Vecinii ar trebui să lucreze împreună, nu unul împotriva celuilalt. Refugiații trebuie să fie tratați într-un mod uman de-a lungul traseului din Balcanii de Vest, pentru evitarea unei tragedii umanitare în Europa. Prin urmare, mă bucur că astăzi am reușit să cădem de acord asupra unui plan de 17 puncte de măsuri pragmatice și operaționale, care să-i asigure pe oameni că nu sunt lăsați să se descurce singuri în ploaie și frig."

Context

Comisia Europeană a susținut permanent că actuala criză a refugiaților nu își poate găsi rezolvarea în soluții adoptate individual de țările afectate și a propus, în repetate rânduri, măsuri coordonate la nivel european. În acest context, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, i-a invitat la un summit extraordinar pe șefii de stat sau de guvern ai Albaniei, Austriei, Bulgariei, Croației, Germaniei, Greciei, fostei Republici Iugoslave a Macedoniei, României, Serbiei, Sloveniei și Ungariei, pentru a discuta soluții la criza curentă a refugiaților în perspectiva debutului anotimpului rece.

Contacte de presă:

Mina ANDREEVA (+32 2 299 13 82)

Natasha BERTAUD (+32 2 296 74 56)

Întrebări din partea publicului larg:

Europe Direct prin telefon 00 800 67 89 10 11 sau prin email

Pagini Utile

  1. Anuntul de presa integral și detalierea măsurilor agreate
  2. Declarația participanților la summit


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană