Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
23.05.2022 - UE furnizează Ucrainei asistență macrofinanciară în valoare de 600 milioane EUR
ED Targoviste

În numele UE, Comisia Europeană a plătit la 20 mai, 600 milioane EUR Ucrainei sub formă de asistență macrofinanciară (AMF).

 

În urma invaziei neprovocate și nejustificate a Rusiei, acest sprijin financiar de urgență ajută Ucraina să abordeze deficitul său acut de finanțare pentru nevoile sale umanitare și de apărare excepționale.

Prima tranșă, de 600 milioane EUR, din această operațiune de asistență macrofinanciară de urgență a fost plătită în două etape la 11 și 18 martie. Plata s-a efectuat în urma unei evaluări a progreselor înregistrate de autorități în ceea ce privește punerea în aplicare a măsurilor de politică structurală convenite în memorandumul de înțelegere.

Comisia a concluzionat că, în general, autoritățile au luat măsuri în vederea îndeplinirii condiționalității convenite. Cu toate acestea, circumstanțele actuale ale războiului constituie un eveniment de forță majoră care împiedică finalizarea efectivă a măsurilor de politică structurală. Ca răspuns excepțional la nevoile acute de finanțare ale Ucrainei și întrucât condiționalitatea nu poate fi îndeplinită, în acest stadiu, din motive de forță majoră, Comisia a decis să procedeze de urgență la plata celei de a doua tranșe.

De la începutul agresiunii ruse, UE și-a intensificat în mod semnificativ sprijinul, mobilizând aproximativ 4,1 miliarde EUR pentru a sprijini reziliența economică, socială și financiară globală ale Ucrainei. La 18 mai, Comisia a prezentat planuri sub forma unei comunicăriCăutați traducerile disponibile pentru linkul precedentEN••• privind răspunsul imediat al UE la problema deficitului de finanțare al Ucrainei, precum și cadrul pentru reconstrucție pe termen mai lung, intenționând să propună acordarea, în 2022, a unei asistențe macrofinanciare suplimentare Ucrainei sub formă de împrumuturi în valoare de până la 9 miliarde EUR.

Un comunicat de presă este disponibil aiciCăutați traducerile disponibile pentru linkul precedentEN•••.

Detalii

Data publicării

20 mai 2022

Date de contact

Nume

Veerle Nuyts

Email

veerle.nuyts@ec.europa.eu

Phone number

+ 32 229 96302

Nume

Andrea Masini

Email

andrea.masini@ec.europa.eu

Phone number

+ 32 229 91519


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană