Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte
02.02.2017 - În vizită la Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște

A sosit și ziua mult așteptată. De ceva vreme, doamna bibliotecar Violeta Dumitrescu ne promisese că ne va duce într-o vizită la Biblioteca Județeană Ion Heliade Rădulescu Dâmbovița, la Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște în baza parteneriatului pe care Biblioteca Comunală Ocnița îl are cu entitatea menționată și prin care a lua ființă și punctul de informare europeană de la noi din comună.

Suntem un grup de copii care pornim de cu dimineață la drum și ajungem la Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște, unde ne primește cu multă căldură domnul Vlăduț Andreescu. Aici aflăm despre ce înseamnă EUROPE DIRECT și despre oportunitățile pe care Uniunea Europeană ni le oferă nouă tuturor. Managerul centrului ne explică despre cum funcționează acest centru, iar la final ne dăruiește cărți sosite de la biblioteca Comisiei Europene – Misterul steluțelor aurii.

Ne continuăm vizita la Biblioteca Județeană care, putem spune că, a fost o experiență încântătoare. Nu am mai fost niciodată aici, dar abia așteptam să intru în lumea cărților. Fiecare dintre noi a aflat lucruri interesante despre multitudinea exemplarelor existente în bibliotecă și fiecare a avut trăiri diferite.

Toți am fost foarte uimiți de cărțile, ziarele și revistele de care nu știam până în prezent. Cele mai speciale au fost cărțile vechi, cele rare care ne-au transportat înapoi în timp. Bibliotecarii amabili și generoși ne-au surprins plăcut prin vorbele frumoase, având grijă să ne transmită “povestea” cărților pe înțelesul nostru. Fiecare cameră a bibliotecii era organizată într-un mod plăcut, care înveselea întreaga atmosferă.

Întreaga bibliotecă ne-a inspirat o stare de liniște și pace. Sigur vom deveni utilizatori fideli ai acestui tărâm de basm. Mulțumim tuturor celor care au făcut posibilă această întâlnire!


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte