Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte
25.09.2018 - Centrele EUROPE DIRECT colaborează pentru a susţine Anul European al Patrimoniului Cultural și Alegerile Europarlamentare din 2019

Anul 2018 este unul de referinţă pentru cei care sunht interesați de cultură și patrimoniu cultural, învăţându-i pe alţii şi învăţând de la alţii. Dialogul între generaţii este foarte important pentru aceasta, de aceea el trebuie încurajat în permanenţă. Acesta este unul dintre principiile de la care au pornit centrele EUROPE DIRECT Târgovişte, București şi Vâlcea atunci când au organizat o vizită de informare şi documentare la alte centre EDIC din Uniunea Europeană, respectiv ED Xanthi și ED Salonic din Grecia. 

 Astfel, în perioada 18 – 24 septembrie 2018, 41 de persoane, reprezentanţi ai centrelor sus-menţionate, voluntari sau nu, tineri şi maturi au avut ocazia de a îmbunătăţi comunicarea dintre ei, de a vizita locuri unice în Europa şi de a trăi experienţe de neuitat. Activitatea vine ca urmare a implicării lor în diferite acţiuni de promovare a alegerilor europarlamentare ce vor avea loc în anul 2019 şi a dorinţei lor de a face schimb de experienţă, petrecând împreună câteva zile în care au îmbinat utilul cu plăcutul, descoperind totodată, valori culturale europene. 

 Călătoria spre destinaţie a fost lungă, dar nu şi grea sau plictisitoare, pentru că participanţii au găsit lucrurile pe care le aveau în comun, exploatându-le la maxim, iar drumul a fost presărat cu voie bună. Odată ajunşi la destinaţie, voluntarii (actori amatori de teatru forum) curioşi au vizitat obiective turistice de o frumuseţe neîntrecută, faimoase în toată lumea şi căutate de alte zeci și sute de mii de turişti. Vizitele la Centrele EDIC Xanthi si Salonic au fost punctul de maxim interes, întrucât cele trei grupuri, devenit unul singur şi o mare echipă, au văzut cum se lucrează în alte părţi ale Europei, ce fac omologii lor şi cum reacţionează membrii comunităţii la iniţiativele celor care vor să-i ajute. Exemplele de bună practică au fost deosebit de utile, întrucât fiecare a putut adopta cel puţin o idee pe care să o pună în practică în cadrul organizaţiei sale și astfel, să putem să îmbunătățim reprezentațiile de teatru forum.

 După atâtea experienţe inedite, fiecare diferită, a venit şi momentul drumului spre casă. La fel de lung ca şi primul, dar puţin mai trist, întrucât se apropia momentul despărţirii. Cu speranţa revederii, cu toţii şi-au luat la revedere, aşteptând viitoare colaborări.

Centrele EUROPE DIRECT Târgovişte, București şi Vâlcea pregătesc şi alte activităţi frumoase şi interesante, menite să apropie generaţiile şi să spargă barierele de orice fel, folosind metode de comunicare eficiente și prin suportul oferit de patrimoniul cultural european. În acest sens, vă invităm să ne fiţi alături şi de acum încolo şi să participaţi la activităţile noastre dedicate Anului European al Patrimoniului Cultural și Alegerilor Europarlamentare din 2019.


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte