Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte
17.10.2019 - Dușmanul de dincolo de ecran – alege să nu fi o victimă a cyberbullying-ului!

Dependența de tehnologie tinde să devină sabia cu două tăișuri a societății moderne. Oamenii încep să folosească rețelele sociale de la vârste foarte fragede, atunci când nu conștientizează pericolele care îi pândesc dincolo de ecran. De multe ori, copiii și tinerii devin victime ale cyberbullying-ului și nu au curajul de a vorbi cu prietenii sau adulții din jurul lor despre asta.

În ultimii ani hărțuirea pe Internet a atins cote alarmante în Romania, iar instituțiile statului și societatea civilă încearcă să găsească soluții pentru a stopa acest fenomen. În acest sens, Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște, în parteneriat cu Asociația Tineri pentru Europa de Mâine și Liceul Voievodul Mircea Târgoviște, au organizat în data de 15 octombrie 2019 o reprezentație de teatru forum denumită Dușmanul de dincolo de ecran.

Întrucât tema este de maxim interes pentru societatea românească și cea europeană, activitatea se înscrie în seria de evenimente programate de către Liceul Voievodul Mircea din Târgoviște în cadrul Concursului Național EUROSCOLA 2019. Totodată, acțiunea face parte din campania de promovare a cetățeniei europene active denumită „Stă în puterea ta să schimbi ceva !”, inițiativă care se desfășoară la nivel național.

Scopul evenimentului a fost acela de a trage un semnal de alarmă asupra consecințelor pe care le poate avea cyberbullying-ul și modul în care fenomenul afectează viața victimelor sale. Evenimentul a avut loc în Amfiteatrul instituției de învățământ menționate și a reunit elevi din grupul țintă al proiectului menționat, dar și alți tineri interesați de subiectul acțiunii piesei. Actorii-voluntari, îndrumați de membrii echipei organizatorice, au pus în scenă o reprezentație inspirată din realitatea zilelor noastre. Ei au demonstrat că lipsa implicării și nepăsarea față de problemele cu care se confruntă semenii noștri pot da naștere unor tragedii.

În a doua parte a reprezentației, publicul a fost invitat să-și exprime ideile și să găsească soluții pentru a rezolva problema exemplificată. Transpunându-se în pielea personajelor, tinerii au reușit să o salveze pe eroina piesei - „Ramona”, o victimă a cyberbullying-ului.

Piesa de teatru forum a fost urmată de o scurtă dezbatere în cadrul căreia participanții au identificat împreună potențiale soluții pentru stoparea hărțuirii online.

La final, echipa de actori amatori a adresat tuturor tinerilor prezenți un îndemn - Alege să nu fi o victimă a cyberbullying-ului ! Prin mesajul transmis, organizatorii speră că participanții au devenit mai conștienți de pericolele care se află în lumea virtuală și vor folosi rețelele sociale în mod responsabil. Toți cei prezenți și-au exprimat dorința de a participa și la alte activități asemănătoare.

În perioada imediat următoare, echipa EUROPE DIRECT Târgoviște va organiza și alte acțiuni care stimulează spiritul civic și cetățenia europeană activă.

Rămâneți alături de noi!


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte