Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
16.10.2020 - Premiile Natura 2000: UE recompensează excelența în ceea ce privește protecția naturii în întreaga Europă
ED Targoviste

În cadrul unei ceremonii virtuale desfășurate ieri seară, 14 octombrie, comisarul pentru mediu, oceane și pescuit, Virginijus Sinkevičius, a anunțat câștigătorii ediției din acest an a premiilor Natura 2000.

Premiile recunosc poveștile de succes în materie de conservare a mediului din întreaga UE și sensibilizează cu privire la una dintre realizările remarcabile ale Europei — rețeaua de zone protejate Natura 2000. Cele șase proiecte câștigătoare sunt proiecte din Belgia, Bulgaria, Finlanda, Franța, Spania și un proiect transfrontalier care implică parteneri din Austria, Republica Cehă, Ungaria, România, Slovacia și Ucraina.

Comisarul Sinkevičius a declarat: „Pandemia de COVID-19 a evidențiat legătura dintre societățile reziliente și sănătoase și menținerea în bune condiții a mediului nostru natural. Câștigătorii din acest an demonstrează că alocarea de timp, energie și resurse pentru a proteja natura aduce beneficii importante nu doar naturii, ci și nouă. Acestea sunt modelele de cooperare și soluțiile care trebuie îmbunătățite dacă vrem să ne îndeplinim angajamentele asumate în cadrul Strategiei UE în domeniul biodiversității.” 

85 de candidați au concurat, pe cinci categorii: acțiuni de conservare, beneficii socioeconomice, comunicare, concilierea intereselor, precum și cooperarea transfrontalieră și crearea de rețele. Premiul special al cetățenilor europeni a fost acordat proiectului „Parteneriat pentru protecția pădurilor seculare din Bulgaria în cadrul rețelei Natura 2000(link is external)”. Proiectul a contribuit la concilierea intereselor conflictuale cu privire la desemnarea siturilor Natura 2000 forestiere. Rezultatul a fost desemnarea a 109.300 de hectare suplimentare de păduri seculare drept zone protejate din care se exclude recoltarea.

În strategia sa privind biodiversitatea, publicată la începutul acestui an, Comisia a propus plantarea a 3 miliarde de copaci până în 2030 în cadrul unui plan amplu al UE de refacere a naturii. Mai multe informații și lista completă a laureaților sunt disponibile aici.

Persoane de contact pentru presă:

Vivian Loonela — Tel.:+ 32 229 66712;

Daniela Stoycheva — Tel.:+ 32 229 53664


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană