Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
28.06.2018 - Participă la EU Datathon 2018!
ED Targoviste

A doua ediție a concursului EU Datathon, care evidențiază potențialul stabilirii unei legături între datele UE și cele naționale și promovează reutilizarea datelor deschise, a fost lansată în luna mai 2018, urmând să aibă faza finală la Bruxelles, în data de 2 octombrie 2018. Participanții sunt invitați să dezvolte aplicații utilizând cel puțin un set de date pus la dispoziție de instituțiile și agențiile europene, prin intermediul portalului de date deschise al UE. Termenul-limită pentru înscrierea în concurs este data de 15 iulie 2018.

Concursul are în vedere:

  • producerea unor aplicații inovatoare, inclusiv de vizualizare;
  • evidențierea beneficiilor aduse de UE;
  • sublinierea potențialului datelor UE privind achizițiile publice;
  • promovarea reutilizării datelor deschise drept catalizator pentru o economie pe bază de date în creștere;
  • stimularea utilizării datelor deschise produse de administrațiile publice;
  • interacțiunea cu noi audiențe.

El este deschis participării tuturor celor interesați (inclusiv cercetători în domeniul datelor deschise, programatori, proiectanți grafici și de interfețe, jurnaliști de profil, activiști în domeniul comunităților de date, coordonatori de proiecte în domeniul IT etc.) de gestionarea creativă a provocărilor societale prin intermediul explorării datelor și/sau al creării de produse prototip ce au la bază datele deschise. Echipele pot fi formate dintr-un singur sau mai mulți participanți, dintr-una sau mai multe companii sau dintr-una sau mai multe persoane juridice având sediul în țările UE sau AELS.

Aplicațiile pot concura în una dintre următoarele secțiuni tematice:

1. Date deschise ale UE - Pentru un nivel sporit de inovare în Europa

2. Dreptul național și european - Pentru o legislație interoperabilă

3. Achiziții publice europene - Valoare pentru cetățeni, valoare pentru mediul de afaceri

4. Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară - Promovarea reutilizării datelor și a inovării

Descrierile proiectelor trebuie înscrise în platforma online a competiției până la termenul-limită sus-menționat, urmând ca aplicațiile echipelor selectate să fie dezvoltate până la data de 23 septembrie 2018.

Partenerii EU Datathon 2018 sunt:

·        Comisia European (Direcția Generală Rețele de Comunicare, Conținut și Tehnologie) prin portalul european de date(link is external)

·        Comisia European (Direcția Generală Informatică) prin programul ISA²

·        Comisia European (Direcția Generală Piață Internă, Industrie, Antreprenoriat și IMM-uri)

·        Autoritatea European pentru Siguranța Alimentară

·        Grupul operativ privind Identificatorul european de legislaie (ELI)

Context

EU Datathon este organizat de Oficiul pentru Publicații al Uniunii Europene (OPOCE). Prima ediție a acestuia, în 2017, a fost o ocazie pentru serviciile și companiile (inclusiv cele nou-înființate) din UE să interacționeze, să creeze rețele, să facă schimb de idei și să dezvolte noi aplicații utilizând datele deschise ale UE.

La încheierea primului EU Datathon, Rudolf Strohmeier, directorul general OPOCE, a explicat că acest eveniment a arătat cât de interconectați suntem, cât de interconectate sunt toate datele pe care le generăm și cât de important este să recunoaștem și să exploatăm potențialul de reutilizare al acestor date.

 Mai multe informații despre EU Datathon 2018 sunt disponibile aici.


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană