Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte
21.12.2012 - Tinerii artişti dâmboviţeni dăruiesc din nou bucurie celor aflaţi în dificultate
ED Targoviste

Tinerii artişti dâmboviţeni dăruiesc din nou bucurie celor aflaţi în dificultate
Târgovişte, 21 decembrie 2012


Un Crăciun fericit, liniştit şi îmbelşugat alături de cei dragi este ceea ce ne dorim cu toţii. Însă există şi oameni pe care sărbătorile îi găsesc cu masa goală, fără un brad împodobit şi crezând că Moşul i-a uitat…

Totuşi, bătrânelul bun cu sania trasă de reni nu-i uită niciodată pe cei care au fost cuminţi, iar în acest an, ca şi în cei precedenţi, a venit cu ajutorul crăciuniţelor şi al spiriduşilor din echipa EUROPE DIRECT Târgovişte.

Şi în 2012, echipa centrului european a respectat tradiţia începută în urmă cu trei ani şi a organizat un spectacol umanitar care a cuprins momente de dans tradiţional şi modern, teatru, muzică uşoară şi populară, street dance şi, bineînţeles, nelipsitele colinde. În data de 18 decembrie, la Teatrul Municipal Tony Bulandra din Târgovişte, artişti din toate domeniile, de toate vârstele şi din toate colţurile judeţului şi-au pus talentul şi priceperea în slujba unei cauze nobile, oferind spectatorilor un show de excepţie.

Toate fondurile provenite din vânzarea biletelor şi din sponsorizări au mers către o familie nevoiaşă, care în acest an va avea parte de un Crăciun adevărat, după ce Moş Crăciun i-a vizitat cu multe daruri în desagă.

Pe lângă intenţia de a-i ajuta pe cei care au nevoie, Centrul EUROPE DIRECT Târgovişte a încercat să promoveze şi tradiţiile populare de sărbători. În acest sens, nu putea exista o ocazie mai potrivită pentru a lansa un proiect în care sunt partenere 4 biblioteci comunale din judeţul Dâmboviţa şi Biblioteca Judeţeană Ion Heliade Rădulescu, sprijinite fiind şi de EUROPE DIRECT Târgovişte.
Proiectul se numeşte Biblioteca mea e cea mai COOL-turală şi este finanţat de către Fundaţia IREX prin programul Biblionet, linia Idei de 15.000+ Lei. Cele patru biblioteci locale implicate – Biblioteca Orăşenească Titu, Biblioteca Publică Doiceşti, Biblioteca Comunală Voineşti şi Biblioteca Comunală Văleni Dâmboviţa sunt instituţii care promovează intens tradiţiile populare în cadrul evenimentelor culturale pe care le organizează. Astfel, reprezentanţi ai fiecăreia dintre cele patru biblioteci au susţinut momente artistice în spectacol. Ei au fost însoţiţi de bibliotecarul responsabil şi de alţi localnici, care au venit să-i încurajeze. Nu puteau lipsi artiştii prieteni ai Bibliotecii Judeţene şi ai Centrului EUROPE DIRECT.

Echipa de proiect mulţumeşte centrului european pentru sprijin şi îi invită pe cei care vor să participe la activităţi culturale să li se alăture de fiecare dată. Echipa EUROPE DIRECT Târgovişte le mulţumeşte tuturor partenerilor, sponsorilor şi artiştilor care s-au alăturat iniţiativei caritabile şi îi invită să se implice şi în alte acţiuni de gen.

Imagini eveniment:

Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS

 


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte