Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
11.10.2021 - Declarația președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen
ED Targoviste

Bruxelles, 8 octombrie 2021

Sunt profund îngrijorată de hotărârea de ieri a Curții Constituționale a Poloniei. Am însărcinat serviciile Comisiei să efectueze cu rapiditate o analiză aprofundată a acesteia. În urma analizei, vom decide cu privire la etapele următoare.

UE este o comunitate de valori și de legi. Acesta este liantul Uniunii noastre și ceea ce o face puternică. Vom susține principiile fondatoare ale ordinii juridice a Uniunii. Cei 450 de milioane de europeni din Uniunea noastră se bazează pe acest lucru.

Prioritatea noastră absolută este să ne asigurăm că drepturile cetățenilor polonezi sunt protejate și că cetățenii polonezi se bucură de avantajele conferite de apartenența la Uniunea Europeană, la fel ca toți cetățenii Uniunii.

În plus, cetățenii UE, precum și întreprinderile care își desfășoară activitatea în Polonia au nevoie de certitudine juridică, au nevoie să știe că normele UE, inclusiv hotărârile Curții de Justiție a UE, sunt pe deplin aplicate în Polonia.

Tratatele noastre sunt foarte clare. Toate hotărârile Curții Justiție a UE sunt obligatorii pentru toate autoritățile statelor membre, inclusiv pentru instanțele naționale. Dreptul Uniunii are întâietate față de dreptul național, inclusiv față de dispozițiile constituționale. Acesta este angajamentul pe care toate statele membre ale UE și l-au asumat în momentul aderării la Uniunea Europeană. Vom face uz de toate competențele pe care le avem în temeiul tratatelor pentru a asigura acest lucru.


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană