Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
18.03.2022 - Informații pentru persoanele care fug din calea războiului din Ucraina - Інформація для людей, які тікають від війни в Україні
ED Targoviste

Informații pentru persoanele care fug din calea războiului din Ucraina

Fugiți din calea războiului din Ucraina și vă îndreptați către Uniunea Europeană? Aici găsiți informații esențiale despre drepturile dumneavoastră în ceea ce privește trecerea frontierei într-o țară din UE, eligibilitatea pentru protecție temporară și solicitarea protecției internaționale, precum și informații despre drepturile de călătorie în interiorul Uniunii Europene.

Інформація для людей, які тікають від війни в Україні

Якщо ви тікаєте від війни в Україні та в’їжджаєте на територію Європейського Союзу, внизу ви знайдете ключову інформацію про свої права щодо перетину кордону з країнами ЄС, тимчасового та міжнародного захисту, а також щодо подорожей між країнами-членами ЄС.

Информация для людей, спасающихся от войны в Украине

Если вы спасаетесь от войны в Украине и приезжаете в Европейский Союз, вы найдете ключевую информацию о ваших правах относительно пересечения границы по прибытии в страну ЕС, правах на временную защиту и ходатайстве о международной защите, а также о правах на передвижение в Европейском союзе.

 ЛЮДИ, ЯКІ ТІКАЮТЬ ВІД ВІЙНИ В УКРАЇНІ: БЕЗКОШТОВНИЙ ТРАНСПОРТ ПО ЄВРОПІ / OPȚIUNI PENTRU TRANSPORT GRATUIT ÎN EUROPA PENTRU REFUGIAȚII DIN UCRAINA

Punem la dispoziție o listă cu posibilități de călătorie gratuite în interiorul Uniunii Europene pentru persoanele care fug din calea războiului din Ucraina.

 Actualități:

 Ucraina: UE își intensifică solidaritatea cu cei care fug din calea războiului (8 martie 2022)

Articol disponibil în:

Limba română | Limba ucraineană

Comisia a prezentat, la 8 martie, sprijinul substanțial pe care UE îl pune la dispoziție pentru a ajuta persoanele care fug din calea războiului din Ucraina, precum și țările UE care primesc aceste persoane. Ca răspuns la invazia militară neprovocată și nejustificată a Rusiei asupra Ucrainei, solidaritatea europeană acordă ajutor umanitar direct, asistență de urgență în materie de protecție civilă, sprijin la frontieră, precum și un statut juridic clar, care le permite celor care fug de război să beneficieze de protecție imediată în UE.

 Comisia suspendă cooperarea cu Rusia în domeniul cercetării și inovării (4 martie 2022)

Articol disponibil în:

Limba română | Limba ucraineană

Comisia nu va mai încheia niciun fel de contracte sau acorduri noi cu organizațiile ruse în cadrul programului Orizont Europa. De asemenea, Comisia suspendă plățile către entitățile ruse care trebuie efectuate în baza contractelor existente. Toate proiectele aflate în derulare la care participă organizații de cercetare ruse sunt în curs de revizuire - atât cele din cadrul programului Orizont Europa, cât și cele din cadrul programului anterior al UE pentru cercetare și inovare, Orizont 2020.

 Declarația președintei von der Leyen la conferința de presă comună cu președintele României, Klaus Iohannis (3 martie 2022)

Declarație disponibilă în:

Limba română |  Limba ucraineană

 Ucraina: Comisia propune măsuri de protecție temporară pentru persoanele care fug din calea războiului din Ucraina și orientări pentru verificările la frontiere (2 martie 2022)

Articol disponibil în:

Limba română | Limba ucraineană

La 2 martie 2022, Comisia a propus activarea Directivei privind protecția temporară pentru a le oferi asistență rapidă și eficace persoanelor care fug din calea războiului din Ucraina. În temeiul acestei propuneri, persoanelor care fug din calea războiului li se va acorda protecție temporară în UE, adică li se vor elibera permise de ședere și vor primi acces la educație și la piața forței de muncă.

 Ucraina: UE ajunge la un acord privind excluderea unor importante bănci rusești din SWIFT (2 martie 2022)

Articol disponibil în:

Limba română | Limba ucraineană

Uniunea Europeană a hotărât, la 2 martie 2022, să excludă importante bănci rusești din sistemul SWIFT, principalul sistem de mesagerie financiară de la nivel mondial. Această măsură va împiedica băncile vizate să își desfășoare tranzacțiile financiare la nivel mondial într-un mod rapid și eficient. Decizia de astăzi a fost luată în strânsă coordonare cu partenerii internaționali ai UE, cum ar fi Statele Unite și Regatul Unit.

 Ucraina: Sancțiuni împotriva canalelor mass-media susținute de Kremlin Russia Today și Sputnik (2 martie 2022)

Articol disponibil în:

Limba română | Limba ucraineană

În urma anunțului făcut la 27 februarie de președinta Comisiei, Ursula von der Leyen, Consiliul Uniunii Europene a decis să suspende distribuția canalelor mass-media deținute de stat Russia Today și Sputnik, în întreaga UE, începând de la 2 martie 2022. Rusia Today și Sputnik au un rol crucial în promovarea și sprijinirea agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei. Acestea constituie, de asemenea, o amenințare semnificativă și directă la adresa ordinii și securității publice a UE. Ambele canale se înscriu în eforturile coordonate de manipulare a informațiilor, inclusiv de dezinformare, fapt documentat, încă din 2015, de Grupul operativ East StratCom al Serviciului European de Acțiune Externă.

 Manualul de strategii al Kremlinului: inventarea unui pretext pentru a invada Ucraina - alte mituri

Articol disponibil în:

Limba română | Limba ucraineană

Pe fondul agravării continue a situației militare de la granițele Ucrainei, mass-media controlată de statul rus continuă să cultive narațiuni de dezinformare cu privire la atrocități iminente sau chiar în curs de desfășurare împotriva populației din Donbas. În continuare, EUvsDISINFO trece în revistă câteva dintre cele mai proeminente narațiuni de dezinformare pro-Kremlin care sunt sau pot fi folosite ca pretext pentru o nouă intensificare a agresiunii militare împotriva Ucrainei.

 Dezinformarea despre conflictul actual dintre Rusia și Ucraina – 7 mituri demontate

Articol disponibil în:

Limba română | Limba ucraineană

Rusia desfășoară o campanie de dezinformare susținută și coordonată, controlată de stat, care vizează populația rusă, țările vecine Rusiei, Uniunea Europeană și nu numai, cu scopul de a influența opinia publică, conform EUvsDISINFO. În această trecere în revistă, EUvsDISINFO analizează cele mai răspândite și periculoase mituri – adesea minciuni sfruntate – legate de conflictul Rusia-Ucraina.


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană