Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Pactul ecologic european
19.06.2014 - Politicile climatice: un buget de 44 de milioane de euro pus la dispoziție în cadrul primei cereri de propuneri de proiecte în domeniul politicilor climatice
ED Targoviste

Comisia Europeană a lansat prima cerere de propuneri în cadrul unui nou program de finanțare care vizează proiectele destinate combaterii schimbărilor climatice. Prin intermediul subprogramului LIFE pentru politici climatice, în 2014 va fi pusă la dispoziție suma de 44,26 milioane de euro, în scopul dezvoltării și implementării unor soluții inovatoare care să răspundă provocărilor legate de schimbările climatice în întreaga Europă.

Doamna Connie Hedegaard, comisarul pentru politici climatice, a declarat: „Prin noul subprogram LIFE pentru politici climatice se pun la dispoziție mai multe fonduri decât oricând până acum, în beneficiul unor proiecte inovatoare în domeniul politicilor climatice, în întreaga Europă. Acest lucru va contribui la apariția unor tehnologii de vârf cu emisii scăzute de dioxid de carbon și la implementarea, pe o scară mai largă, a soluțiilor disponibile deja în domeniul politicilor climatice. Aceste fonduri vor contribui, de asemenea, la realizarea obiectivelor UE în materie de legislație și de politici climatice. Actuala cerere de propuneri de proiecte vizează proiectele-pilot, proiectele demonstrative și proiectele de bune practici.”

Subprogramul menționat face parte din programul LIFE 2014-2020 al UE, prin intermediul căruia urmează să fie pusă la dispoziție, în următorii șapte ani, suma de 864 de milioane de euro pentru combaterea schimbărilor climatice. Fondurile respective vor contribui, de asemenea, la o mai bună comunicare, cooperare și diseminare a informațiilor privind atenuarea schimbărilor climatice și adaptarea la acestea.
Organizațiile interesate sunt încurajate să demareze acțiunile de pregătire cât mai curând posibil, prin dezvoltarea ideilor lor de proiecte, prin formarea de parteneriate cu părțile interesate relevante și prin identificarea sprijinului financiar complementar. Proiectele transnaționale sunt în special binevenite, întrucât cooperarea transfrontalieră este esențială pentru a garanta îndeplinirea obiectivelor climatice ale UE.
Termenul pentru depunerea propunerilor de proiecte este 16 octombrie 2014. Următoarea cerere de propuneri, care va fi lansată în această toamnă, va viza acordarea de granturi de funcționare organizațiilor non-profit active la nivel european în domeniul mediului și al politicilor climatice.

Context
LIFE este un program de finanțare al UE, lansat în 1992, prin intermediul căruia au fost cofinanțate peste 4 000 de proiecte. Programul LIFE pentru mediu și politici climatice 2014-2020 al UE acoperă două perioade de programare: 2014-2017 și 2018-2020. Pentru prima perioadă, s-a alocat un buget în valoare de 449,2 milioane de euro politicilor climatice, din care suma de 44,26 de milioane de euro va fi pusă la dispoziție în cadrul cererii de propuneri din 2014.
Aceste fonduri fac parte integrantă din sprijinul acordat activităților privind schimbările climatice în cadrul bugetului UE pentru perioada 2014-2020. Subprogramul LIFE pentru politici climatice va putea finanța, de asemenea, un număr mai mare de proiecte prin atragerea de fonduri din sectorul privat, provenite din împrumuturi și garanții acordate de către băncile locale.

Persoane de contact:
Pentru presă:
Isaac Valero Ladron (+32 2 296 49 71)
Mirna Bratoz (+32 2 298 72 78)
Pentru public: Europe Direct la numărul de telefon 00 800 6 7 8 9 10 11 sau prin e­mail

Pagini Utile

  1. Detalii privind cererea de propuneri
  2. LIFE Politici climatice
  3. Pagina de internet a programului LIFE


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Pactul ecologic european